hr | en

Nataša Antoniazzo

Fotografija 10080
Biografija

Nataša Antoniazzo, mezzosopran, magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry, prof. Jonathana Morrisa, te kod svjetski renomirane mezzosopranistice Ruže Pospiš-Baldani. Magistrirala je i na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Prvi međunarodni operni debut ostvaruje 2000. godine na velikoj pozornici u Areni Ljetnog Opernog festivala u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom ženevske opere. Slijede gostovanja po Njemačkoj i Švicarskoj, a od sezone 2007./2008. nastupi kao solistice u HNK u Zagrebu.

Operni repertoar obuhvaća joj niz uloga različitih vremenskih i stilskih razdoblja, primjerice: Prva vještica („Didona i Enej“ H. Purcella), Orfej („Orfej i Euridika“ Ch. W. Glucka), Cherubino („Figarov pir“ W. A. Mozarta), Clarina („Bračna mjenica“ G. Rossinija), Giannetta („Seoska pjevačica“ G. Rossinija), Mere Jeanne („Razgovori Karmelićanki“ F. Poulenca), Ursula („Beatrice i Benedikt“ H. Berlioza), Infermiera („Triptih“ G. Puccinija), Svećenica („Aida“ G. Verdija), Fricka („Rajnino zlato“ R. Wagnera) i dr.

Antoniazzo redovito održava solističke koncerte i koncerte komorne glazbe u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji i Španjolskoj, s posebnim osvrtom na (pra)izvedbe djela hrvatskih skladatelja. Snima komornu glazbu za Hrvatsku radio-televiziju kao i zvučne zapise skladbi F. Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti. Godine 2013. izašao je njen prvi nosač zvuka pod nazivom „Barokna glazba sjeverne Hrvatske“ u suradnji s orguljašom Višeslavom Jaklinom u izdanju nakladničke kuće Cantus. Nataša Antoniazzo djeluje kao samostalna umjetnica i članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Surađuje s Koncertnom direkcijom Zagreb. U 2013. ostvarila je gostujuća predavanja na ljetnoj glazbenoj akademiji Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Zanimanja mezzosopran
Web stranica www.mezzoantoniazzo.com