hr | en

AGM d.o.o. za izdavaštvo i usluge

Adresa Mihanovićeva 28
Mjesto Zagreb
E-Mail agm@agm.hr
Web stranica http://www.agm.hr/
Telefoni 01/4856309
01/4856316
Godina utemeljenja 0
Djelatnosti nakladništvo
Komentar

AGM je utemeljen 1967. godine kao Centar za kulturnu djelatnost s nakanom da se bavi prvenstveno glazbeno-scenskim djelatnostima. Danas mu je temeljna nakladnička djelatnost. Godine 1987. CKD postaje sastavnim dijelom Omladinskoga kulturnog centra (OKC), u okviru kojega se pored Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) osnivaju Radio 101 i OTV. Devedesetih se godina, s pretvorbom, OKC polako gasi. Iz njega najprije izlazi Radio 101, potom OTV, a zatim Zagrebačko kazalište mladih. CKD se pretvara u AGM javno poduzeće za kulturno-umjetničke, nakladničke i informativne djelatnosti. Početkom siječnja 2007. postaje podružnicom u sastavu Zagrebačkog holdinga d.o.o., a početkom studenog 2013.godine se izdvaja te postaje AGM d.o.o. za izdavaštvo i usluge.

DJELATNOST
Djelatnost AGM-a je nakladnička i galerijsko-izložbena djelatnost. Tridesetogodišnje iskustvo u nakladničkoj djelatnosti temelj je rada. Danas desetak specijaliziranih biblioteka predstavlja osnovu nakladničkog programa AGM-a. One obuhvaćaju, kako izdanja koja se bave humanističkim znanostima, tako i beletristiku, publicistiku, raskošne monografije, književna djela za djecu i mlade i slično.
Ove knjige, kao i izdanja drugih hrvatskih nakladnika, mogu se nabaviti u AGM-ovim prodajnim mjestima: knjižara AGM Teslina 7 ,knjižara i papirnica Importanne , Trg A. Starčevića bb i u AGM-ovoj web-knjižari. Uz nakladničku djelatnost, važnu ulogu u kulturnom životu grada imaju i dvije AGM-ove galerije Art Point Centar u Gundulićevoj 21 te Galerija Nova u Teslinoj 7 koje su otvorene ne samo afirmiranim umjetnicima, nego i onima koji tek traže svoje mjesto na hrvatskoj likovnoj sceni. Art Point Centar svima onima koji se bave likovnom umjetnošću nudi sav potreban materijal, od kistova, umjetničkog pribora i platna, do boja i vrhunskog papira