hr | en

Glazbeni poučak u Rovinju

Objavljeno: 2018-03-13

Prvi ovogodišnji koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak održat će se u srijedu 14. ožujka 2018. g. MMC-u Rovinj s početkom u 18 sati.(foto: David Ivić)

NOEL ŠURAN, istarska glazbala / strumenti istriani

Tradicija u Istri
Noel je multimedijalni umjetnik i kulturni antropolog. Kreativno stvaralaštvo i znanstveni rad vežu ga za Istru te njezino povijesno nasljeđe i jedinstveni kulturni identitet. Noel je jedan od osnivača glazbenih etno skupina (Veja, Histriart, i Š.K.a.F.) koje njeguju istarsku tradicijsku glazbu, a nedavno je objavio i priručnik za učenje sviranja miha.Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Ulaz je slobodan - kao i na svim našim dosadašnjim programima.


Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli a od 2017 i u Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Organizatori: POU Grada Rovinja  i HDGU-ogranak Pula

Pokrovitelji:     Grad Rovinj - Rovigno
Turistička zajednica Rovinj
Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu

Glazbeni Poučak Teorema musicale možete pod tim nazivom pratiti i na Facebooku kao i na stranicama POU-a Grada Rovinja.

 

Nazad