hr | en

Koncert Orkestra HNK u Splitu

Objavljeno: 2018-03-13

U sklopu Tjedna suradnje Hrvatskog narodnog kazališta Split i Sveučilišta u Splitu, od ponedjeljka 12. do petka 16. ožujka, u prostorima Sveučilišta bit će izvedena dramska predstava Antigona i koncert Orkestra HNK Split na kojem će kao solisti nastupiti nadareni studenti glazbe Umjetničke akademije u Splitu.


U srijedu, 14. ožujka s početkom u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, bit će održan koncert Orkestra HNK Split pod ravnanjem izv. prof. art Harija Zlodre. Kao solisti nastupit će studentice i studenti:  flautistica Karla Križanić, violončelistica Jelena Batinić, violinistica Lina Plohl te pijanisti Antonio Grkeš i Ana Stanković, perspektivni studenti Umjetničke akademije u Splitu koji će se predstaviti izvedbama djelâ Mercadantea, Elgara, Paganinija,  Beethovena i Poulenca. Ulaz na koncert je slobodan.

„Hrvatsko narodno kazalište nastavna je baza Sveučilištu u Splitu, a ovaj Tjedan samo je još jedna u nizu akcija kojima pokušavamo uspostaviti što čvršće veze između naših dvaju institucija. Želja nam je što više naših studenata uključiti u kulturni život i približiti im kulturne programe, a Sveučilište, odnosno naša Umjetnička akademija, bazen je iz kojeg u Kazalište dolaze novi mladi umjetnici“ kaže prorektor Sveučilišta u Splitu dr. Branko Matulić.

Nazad