hr | en

Dobitnici nagrada 6. Međunarodnog pijanističkog natjecanja "Svetislav Stančić"

Objavljeno: 2018-02-12

Na upravo završenom 6. Međunarodnom pijanističkom natjecanju "Svetislav Stančić", koje se u Zagrebu održavalo od 3. do 8. veljače, predstavili su se najbolji mladi pijanisti iz cijeloga svijeta. Prema odluci žirija koji je djelovao u sastavu Eugen Indjic - predsjednik, Natalia Trull, Naum Grubert, Dina Yoffe, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak odabrano je šestero finalista koji su nastupili uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Mladena Tarbuka. Finalisti su se osim za novčane nagrade i posebne nagrade prema odluci žirija, natjecali i za nagradu Simfonijskog orkestra HRT-a te Nagradu publike


Posebne nagrade osvojili su:

Dmitry Yudin (Rusija) - Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog autora Borisa Papandopula, Capriccio

Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) - Nagrada Dubrovačkog simfonijskog orkestra najbolje plasiranom hrvatskom natjecatelju (Koncert s DSO)

Aleksandar Raos (Srbija) - Nagrada Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije za najbolju suradnju prema ocjeni članova Orkestra (Koncert sa SO HRT)

Aleksandar Raos (Srbija) - Nagrada publike - najbolji finalist prema glasovima publike (Srbrnjak s motivom Zagreba)

 

Novčane nagrade:

1.   nagrada nije dodijeljena

2.   nagrada u iznosu od 20.000,00 kuna i Diplomu osvojio je Aleksandar Raos (Srbija)

3.   nagradu u iznosu od 10.000,00 kuna i Diplomu osvojili su Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska ) i Vasyl Kotys (Ukrajina)

4.   nagradu u iznosu od 4.000,00 kuna i Diplomu osvojio je Junichi Ito (Japan)

         Diplome za 5. i 6. mjesto dobili su Yurika Kimura (Japan) i Dmitry Yudin (Rusija)

 

 
 

Nazad