hr | en

Zagrebačka filharmonija u Lisabonu

Objavljeno: 2017-07-11

Nakon brojnih prestižnih nastupa, Zagrebačka filharmonija pozvana je nastupiti u Lisabonu, 11. srpnja 2017. godine.


Koncert Zagrebačke filharmonije u Lisabonu još je jedno vrijedno i nadasve, prestižno gostovanje, važno za međunarodni ugled i priznatost orkestra. Na svim dosadašnjim inozemnim gostovanjima, promovirajući orkestar, promoviramo i grad Zagreb, njegov kulturni kapital te Hrvatsku kao zemlju velikog kulturnog i turističkog potencijala.

Zagrebačka filharmonija, u sklopu Festivala ao Largo, pod ravnanjem maestra Avija Ostrowskyog, održat će koncert na otvorenom pod zvjezdanim lisabonskim nebom, s početkom u 21:30 sati. Orkestar će izvesti 3. simfoniju u D-duru, Luke Sorkočevića i 41. simfoniju u C-duru, Jupiter, Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Kao i na svakom putovanju, i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo Idila, hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Solističkom izvedbom 1. koncerta za violončelo i orkestar u C-duru, Franza Josepha Haydna, portugalskoj će se publici predstaviti naš violončelist Jasen Chelfi.

Ovim koncertnim gostovanjem od neprocjenjive važnosti, ujedno će se obilježiti i 40. obljetnica prijateljstva između dvaju gradova, Zagreba i Lisabona.
 
 

Nazad