hr | en

U Pučišćima Međunarodna ljetna glazbena škola

Objavljeno: 2017-07-11

U Pučišćima na otoku Braču tijekom srpnja i kolovoza održava se Međunarodna ljetna glazbena škola, a polaznike će, kroz radionice klasične, jazz i popularne glazbe na svim instrumentima podučavati pedesetak vrhunskih glazbenika iz vodećih muzičkih akademija iz Hrvatske i drugih europskih država te iz SAD-a i Rusije, priopćeno je u subotu iz Turističke zajednice Pučišća.
Organizatori Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća su udruga Hrvatska kulturno umjetnička baština, općina i TZ Pučišća.

Svaka glazbena radionica traje deset dana, a polaznici će usavršavati svoje znanje i razmijeniti iskustva s glazbenicima iz drugih zemalja. U program škole uključen je niz koncerata po mjestima otoka Brača, a na kraju svake radionice  održati će se završni koncerti sudionika.

Namjera je sudionicima omogućiti aktivno provođenje godišnjeg odmora u prekrasnom i inspirirajućem mediteranskom ambijentu , daleko od njihovih matičnih ustanova, gdje je rad  uživanje i odmor, istovremeno na istom mjestu, istiće Toni Stipičić iz TZ Pučišća.

Prijave za glazbenu školu su iz Hrvatske i inozemstva, a obzirom da je nastava individualna prijavljivali su se polaznici bez obzira na dob i na razinu glazbene naobrazbe.

Više informacija o Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća mogu se naći na internetskoj stranici www.music-school-pucisca.com. (Hina)

Nazad