hr | en

„Classic meets ultra“ Marin Limić ml. - u Splitu

Objavljeno: 2017-07-11

Ovogodišnje "Ljetne čari klasične glazbe“ u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži u Splitu ugostit će pijanista Marina Limića. Koncert pod nazivom „Classic meets ultra“ Marin Limić ml. održat će se u četvrtak, 13. srpnja u 20 sati u prostoru 17B u istočnom dijelu supstrukcija (podruma)Dioklecijanove palače u Splitu.


Marin Limić /Zagreb,1985./, pijanist, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi  Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. U razdoblju od 1997.-2003. , na državnim i međunarodnim natjecanjima, višestruko je nagrađivan prvim ili drugim nagradama.

Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Đ.Stanettija i L.Pogorelića, ali već tada zapažen, na poziv Arba Valdme, uglednog pedagoga ruske pijanističke škole, odlazi u Köln. Početkom 2010. diplomaira u klasi svog stalnog profesora Valdme na “Hochschule fuer Musik” u Kölnu .
Također se i usavršava na seminarima vrsnih pedagoga (C.Stanczyk, Krpan, Baranyay, Gililov,Dalibaltayan……)

Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin, Županija Splitsko-dalmatinska i općina Klis, čiji je bio višegodišnji stipendist.

Limićev opsežan repertoar seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti.
Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirgenata P.Dešpalja,M.Tarbuka i I.Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu nastupao je nekoliko puta pa tako i 2005. kada je surađujući s Hrvatskim komornim orkestrom svirao Mozartov A-dur koncert/KV 414/što je snimio Hrvatski radio te 2013.kada je izveo Haydnov Koncert u D-duru uz pratnju istog ansambla.

Od 50-ak njegovih nastupa posebno treba istaknuti izvedbu kultnih koncerata: Prvog koncerta u b-molu P.I.Čajkovskog /2007.i 2008./ te Četvrtog koncerta u G-duru L.van Beethovena/2010./ u Kneževom dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orekstra.
Iznimno uspješne solističke recitale dao je u Bechstein Zentrum-u u Kölnu /2008./, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu/2011./te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće/2012./. Svirao je sa orkestrom splitskog HNK /2013./Održao je koncerte u češkim gradovima Rakovniku i Pragu te u dvorcu Brandys nad Labem/2014./.

 


(kliknuti za prikaz u višoj rezoluciji)

 

Nazad