hr | en

Komorni zbor "Ivan Filipović" na koncertnoj turneji u Škotskoj

Objavljeno: 2017-07-11

Komorni zbor "Ivan Filipović" od 6. do 13. srpnja sudjeluje na međunarodnom festivalu "Stirling Bridge International Arts Festival" u Škotskoj (Velika Britanija).


Ovaj umjetnički Festival upućuje poziv izabranim svjetskim ansamblima i solistima da nastupe u prestižnim koncertnim prostorima, kao što su: Dvorac Stirling, katedrala St. Giles (Edinburgh), katedrala St. Andrew (Glasgow) te najnovija i najveća škotska koncertna dvorana Perth Concert Hall.

 U sklopu ovog Festivala Komorni zbor "Ivan Filipović" s dirigentom Goranom Jerkovićem održat će nekoliko samostalnih koncerata na kojima će izvesti reprezentativan program hrvatskih i svjetskih autora. U sklopu koncertne turneje predviđena su tri samostalna koncerta i nekoliko zajedničkih nastupa.
Na koncertima  Zbor izvodi bogat i reprezentativan program svjetskih i hrvatskih autora: P. I. Čajkovskog, A. Grečaninova, M. Lauridsena, B. Papandopula, E. Cossetta, J. Ćalete i dr.
Nakon što je u lipnju 2015. Zbor nastupio u Generalnoj Skupštini UN-a u New Yorku, u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Ujedinjenih naroda, ovo međunarodno gostovanje novo je veliko priznanje Zboru, prije svega za njegov dosadašnji rad te prilika za promociju hrvatske glazbe, ali i kulture i baštine uopće.  Za to gostovanje čitav ansambl se vrlo marljivo priprema poslijednjih nekoliko tjedana.  Gostovanje zbora financijski su potpomogli Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.

Komorni zbor "Ivan Filipović" osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih a cappella amaterskih zborova u Hrvatskoj. Pohvale i pozitivne kritike uglednih glazbenih stručnjaka, a posebno brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb...), pokazatelj su iznimne kvalitete rada i umjetničkih standarda koje si je, kao trajni cilj i kriterij, Zbor postavio još od samog osnutka.

www.stirlingbridgefestival.com
www.kzif.hr
https://hr-hr.facebook.com/KZIvanFilipovic

 

Nazad