hr | en

Počelo glasovanje za rekordni 19. Porin!

Objavljeno: 2012-03-02

Više od 1200 Porinovih glasača dobilo je na svoje on-line i poštanske adrese Prijedloge za nominacije Diskografske nagrade Porin 2012.


Iz Ureda Porina, Institut hrvatske glazbe

Natjecanje nikad nije bilo jače: ove je godine u igri ukupno 1456 prijava, što je apsolutni rekord u povijesti Porina. To je 9% više nego lani a čak 51% više nego prije 5 godina. Rekli smo vam, bit će to  „Porin za 5!“

Ove će godine biti dodijeljen u 52 kategorije – uz posebnu kategoriju Hit godine.  

Direktor Porina Siniša Bizović kaže: „U Institutu hrvatske glazbe i uredu Porina vjerujemo da je  rekordan broj prijava priznanje za sve što proteklih godina radimo na projektu Porin. To je bilo i ostalo najpoželjnije priznanje glazbenika glazbenicima – danas, s obzirom na sve veću konkurenciju, možda i više nego prije. Ujedno, drago nam je što kroz Porin bilježimo iznimnu živost glazbene scene – u skoro svim žanrovima.“

Popis Porinovih glasača i za ovu je sezonu revidiran.  Očekujemo da će  ove godine glasati i  više od 70% glasača, koliko je to napravilo prošle godine. Među njima ima profesionalnih glazbenika, skladatelja, glazbenih urednika i producenata, aranžera i ton-majstora, muzikologa, dizajnera, režisera, organizatora koncerata i festivala, programskih urednika u klubovima ali i mnogih radijskih, TV i web djelatnika, glazbenih novinara i kritičara.

Kojih su 10 kategorija bile najpopularnije kod glasača u prvom i u drugom krugu prošle godine – pogledajte u PRIVITKU. Kompletan popis na kojemu možete vidjeti koliko je glasača glasalo u svim kategorijama prošlog izdanja Porina pogledajte na stranici www.porin.info  .

Prvi krug on-line glasanja traje do 18. ožujka. Glasači kroz to vrijeme mogu (i trebaju!) preslušati sve predložene skladbe i među njima odabrati po 3 nominirana u svakoj kategoriji. Za koga se odlučila većina doznat ćemo u Cinestar Areni IMAX, 21. ožujka na svečanom proglašenju nominacija.

Imena konačnih pobjednika 19. Porina doznat ćemo 5. svibnja na svečanoj dodjeli nagrade kojoj su domaćini gradovi Rijeka i Opatija.

Dodjela nagrada u kategorijama klasike i jazza, Porin Classic, održat će se 14. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog.

Sve o Porinu 2012. pratite na www.porin.info

kao i na Facebook stranici http://www.facebook.com/PorinHR

te Twitter profilu  https://twitter.com/porinhr

Ured Porina,
Institut hrvatske glazbe
porin@ihg.hr, ihg@ihg.hr
 
 

Nazad