hr | en

U Samoboru druga smotra klapa - U mislima na Ljubu Stipišića Delmatu

Objavljeno: 2012-02-01

U Samoboru će 4. veljače biti održana 2. smotra klapa pod nazivom Tebe lepo ja pozdravlam. Smotra se održava u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru, 4. veljače (subota), s početkom u 20 sati. Ulaznica je 25 kuna, a može se nabaviti u uredu Turističke zajednice Grada Samobora.


Druga smotra posvećena je maestru Ljubi Stipišiću Delmati, velikanu klapskog pjevanja i izričaja, iznenada preminulom potkraj prošle godine. Ljubo Stipišić Delmata je od 2008. do 2011. godine bio voditelj Klape Samobor te pokretač prve smotre održane u veljači prošle godine. Od početka prošle godine voditelj klape je prof. Bojan Pogrmilović, a ispunjavajući želju maestra Stipišića Delmate klapa u prosincu 2011. mijenja ime u Klapa Poj iz Samobora.

Na drugoj smotra klapa u Samoboru nastupit će ukupno deset klapa: ženske klape Armorin iz Zagreba, Bodulke iz Hvara i Dišpet iz Zagreba te muške klape Grdelin iz Zagreba, Kaleta iz Zadra, Kolapjani iz Siska, Larus iz Zagreba, Zrinski iz Vrbovca, Mali grad iz Kamnika u Sloveniji te domaćini Klapa Poj iz Samobora.


(Klapa Poj, Samobor, http://www.samoborskiglasnik.net/)
 

Nazad