hr | en

Osvrt na koncerte Zagrebačke filharmonije u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu

Objavljeno: 2012-01-30

Iz objave za medije o održanim koncertima pod nazivom: Vatreni talenti uz Zagrebačku filharmoniju


ZAGREB - Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu nastavlja misiju prepoznavanja, praćenja i poticanja naših mladih glazbenih talenata. Ove sezone u čak dvije prigode - 24. i 27. siječnja - na koncertima za "vatrenu mladost uz Zagrebačku filharmoniju". Još jednom se pokazala sva vrijednost i potrebitost ovakvih projekata koji mladim talentiranim ljudima pružaju mogućnost predstavljanja pred velikim auditorijem. No nastupi uz Zagrebačku filharmoniju i više su od toga: afirmacija kvalitete i vrijedan podatak u karijeri svakog mladog glazbenika.

Prilika je to koja se pruža samo najboljima, a da imamo doista nadarene mlade ljude, i u ovoj prigodi spremno je potvrdilo čak 8 sjajnih "glazbenih lavova i lavica"!
U Prvoj večeri ciklusa „ Vatrena mladost“ Zagrebačkoj publici predstavili su se: Igor Tatarević koji je dirigirao 6. simfonijom u Es-duru Karla Friedricha Abela, pijanist Marijan Đuzel 5. koncertom za klavir i orkestar u Es-duru Ludwiga van Beethovena, violončelistica Alja Mandič koncertom za violončelo i orkestar u a-molu Roberta Schumanna te Filip Merčep na marimbi i Špela Mastnak na vibrafonu sa Toccatom za marimbu i vibrafon Andersa Koppela.
Jedna večer nije bila dovoljna da se predstave svi mladi talenti s naše Muzičke akademije pa su tako u drugoj večeri ciklusa svoj „prvi pljesak“ u Zagrebačkoj filharmoniji dobili: Tomislav Oliver praizvedbom svoje kompozicije Intime za simfonijski orkestar, saksofonist Lovro Merčep Fantazijom za sopran saksofon i komorni orkestar Heitor Villa-Lobosa, Ivana Šenk na klaviru Koncertom za klavir i orkestar u G-duru Maurice Ravela te violinistica Tara Horvat Koncertom za violinu i orkestar u D-duru Petra Iljiča Čajkovskog. Oba koncerta svojom je dirigentskom palicom vodio mladi i perspektivni Tomislav Fačini.


Najnoviji glazbeni doživljaji očekuju nas 10.02. kada nastupa MAKSIM MRVICA - MAKSIMalno UZBUDLJIVO! Ne propustite!

zgf.hr
 

Nazad