hr | en

Dani duhovne glazbe 'Cro patria 2011.'

Objavljeno: 2011-11-25

U Splitu od 24. do 26. studenog traju jubilarni 15. Dani duhovne glazbe "Cro patria 2011." u organizaciji Glazbene mladeži Split. Cro patria je u svjetskim razmjerima jedinstven projekt koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo, a u njemu će ove godine sudjelovati preko 600 izvođača, a praizvest će se 14 zborskih skladbi.


Riječ je o međunarodnom projektu na kojem sudjeluju zborovi, skladatelji, pjesnici, članovi ocjenjivačkih sudova iz 15 zemalja: Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Armenije, Australije, Španjolske, Švedske, Filipina, Belgije, Norveške, Poljske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.
 
Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, a financijski je podupiru Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Ministarstvo kulture.
 
Program ovogodišnje Cro patrie 2011. započinje 24. studenoga otvaranjem izložbe fotografija i programskog materijala svih dosadašnjih izdanja u Pinakoteci Samostana Gospe od Zdravlja s početkom u 18 sati. U programu će sudjelovati Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem maestra Vlade Sunka i ženska klapa "Dalmatinke".  
 
Dan kasnije održat će se koncert pod nazivom "15. Canticum novum" u crkvi Gospe od Zdravlja s početkom u 20 sati. Na koncertu će se izvoditi djela s prethodnih izdanja Festivala, a to će ujedno biti prva natjecateljska večer za zborove sudionike natjecanja.
 
Završna, svečana večer, predviđena je u subotu, 26. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, na kojoj će se izvesti nove zborske skladbe u izvedbi 14 zborova. Kao gosti u programu sudjeluju trenutno najbolja ženska klapa "Neverin" te solisti i komorni orkestar Umjetničke akademije u Splitu.

(preuzeto s: Culturenet.hr)
 

Nazad