hr | en

Klapa "Armorin" u Beču

Objavljeno: 2011-11-24

U petak, 25. studenog 2011. u 20 sati u Burgenländisch-Kroatisches Zentrum koncert će održati klapa "Armorin". Koncert se održava u okviru 7. Festivala hrvatske glazbe u Beču u organizaciji Muzičkog informativnog centra KDZ.


Petak, 25. studenoga 2011., 20 sati
BURGENLÄNDISCH-KROATISCHES ZENTRUM
Schwindgasse 14, 1040 Wien
Info: www.hrvatskicentar.at,  (+43 1) 504 63 54

KLAPA „ARMORIN“PAULINA ĐAPO, I. sopran
IVANA TOLIĆ, MARIJA BLAŽEVIĆ, II. sopran
IVA TROGRLIĆ VRANEŠIĆ, MARIJANA SKORUP, I. alt
MORANA ILIĆ BERDOVIĆ, ZRINKA PERIĆ, ANTONIA MIMICA, II. alt

Ženska klapa Armorin osnovana je 1999. godine kao radionica klapskog pjevanja pri Studentskom centru u Zagrebu te, u maniri svojih početaka, sve do danas okuplja vrsne pjevačice iz cijele Hrvatske.

Klapa je 2006. godine debitirala na najprestižnijem klapskom natjecanju u Omišu osvojivši nekoliko nagrada. Višegodišnje sudjelovanje na ovom Festivalu okrunjeno je 2011. godine, osvajanjem druge nagrade stručnog žirija. Uz redovito sudjelovanje na omiškom Festivalu, klapa je održala niz samostalnih i zajedničkih koncerata u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima.

2011. godina donijela je klapi Armorin još jedno veliko priznanje struke. Na 1. natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu, Armorinke su u kategoriji malih vokalnih sastava osvojile zlatnu plaketu i Grad prix. Svoj doprinos hrvatskoj klapskoj diskografiji klapa je dala sudjelovanjem u većem broju izdanja, a u svibnju 2011. godine klapa je izdala svoj CD prvijenac. Klapa danas okuplja devet članica, a od 2007. godine djeluje pod umjetničkim vodstvom mr. Srđana Berdovića.

Nazad