hr | en

2. Prima Ars Fest

Objavljeno: 2011-08-30

Nakon uspješnog prvog 'Prima Ars Festa 2010', počinju pripreme za drugo izdanje spektakla u Zagrebu: odabrano je 60 djevojaka iz cijele Hrvatske koje će postati članice Djevojačkog zbora Hrvatske 2011. i pjevati na 2. Prima Ars Festu 3. rujna 2011. u KD Vatroslava Lisinskog.


Nakon izvrsnog prvog izdanja Festivala na kojem su trijumfirale najbolje hrvatske zborašice izvodeći veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a i na kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog Adiemusa uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar, a sve uz dirigentsku palicu maestra Mladena Tarbuka, Festival će 2011. godine doživjeti svoje drugo izdanje.  Prima Ars Fest održat će se 03. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na koju će ponovo stati novo oformljeni Djevojački zbor Hrvatske uz koje će nastupiti, u drugom dijelu programa i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine, a organizatori pripremaju i jedno veliko iznenađenje. Kao orkestar nastupit će Acoustic Projekt Zagrebačke filharmonije. Djevojačkim zborom Hrvatske ravnati će  maestro Mladen Tarbuk, dok će Mozartinama dirigirati Iva Rem.


Projekt PAF osmišljen je sa namjerom da se svi hrvatski zborovi međusobno bolje povežu te da se pred sve članove zborova stavi jedan izazov - odabir najvećih zborskih talenata iz svih djevojačkih zborova tj. izbor 60 najboljih hrvatskih zborskih pjevačica iz 14 hrvatskih gradova (Osijek, Valpovo, Rijeka, Buje, Korčula, Zadar,  Zagreb...) od kojih se oformio Djevojački Zbor Hrvatske, te će se kroz taj novoformirani zbor na državnoj razini promovirati zborsko pjevanje širokoj publici. Djevojke će kroz dva tjedna boravka u Zagrebu, u koji dolaze već 21.8.imati čast raditi sa najvećim hrvatskim glazbenicima (dirigentima, ansamblima, kompozitorima i dr.), a za nastup će ih uvježbavati profesorica Jasenka Ostojić Radiković. Kao izvođači, osim Djevojačkog zbora Hrvatske, na Festivalu će nastupiti i Djevojački zbor Mozartine i Ex Mozartine.

''Jako smo sretni što je manifestacija Prima Ars Fest prepoznata od strane državnih institucija kao vrijedan glazbeno-kulturni projekt i što će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na ovogodišnji festival prijavilo se mnogo više pjevačica, pa je tako uključeno čak 14 hrvatskih gradova. Djevojke dolaze u ponedjeljak i idućih 2 tjedna aktivno će pripremati program koji će 03.09. izvesti pred zagrebačkom publikom. Ono što vam mogu otkriti jest da će cjelokupni program festivala biti jako zanimljiv i atraktivan. Djevojački zbor Hrvatske izvesti će Mozartovu misu te vrlo zahtjevnu kompoziciju „Dodolice“ poznatog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula, dok će u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine i Ex Mozartine izvesti obrade poznatih stranih hitova. Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke filharmonije. Koncertom će ravnati maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine bez razmišljanja prihvatio naš poziv te podržao projekt.''  - rekli su iz organizacije PAF-a.

Festival podupiru: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb,  Turistička zajednica grada Zagreba i brojni drugi.
Festival se održava pod pokroviteljstvom premijerke Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor i Vlade RH.

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti na  blagajni Dvorane ili na www.ulaznice.hr po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kn.

Kontakt :
primaarsfest2011@gmail.com
ivarem1@gmail.com

 


 

 
 

Nazad