hr | en

Koncerti Dua Jota

Objavljeno: 2011-08-04

Duo Jota u sastavu Tara Horvat, violina i Domagoj Guščić, glasovir održat će koncerte u Makarskoj, Omišu, u Pučišćima na Braču te u Fiumicellu u Italiji u okviru Festivala Nei suoni dei luoghi u razdoblju od 4. do 10. kolovoza 2011.


Koncerti:
4. kolovoza -  Makarska, Crkva sv. Filipa, 21.30 sati
6. kolovoza - Omiš, Crkva sv. Duha, 21.00 sat
7. kolovoza - Pučišća na Braču, dvorana hotela Porat u Pu, 21 sat
10. kolovoza, Fiumicello, Italija, Festival Nei suoni dei loughi
http://www.neisuonideiluoghi.it/index.cfm?pagina=artisti&sottopagina=dettaglio_artisti&id_artista=35

Tara Horvat rođena je 1989. godine u Zagrebu gdje je u dobi od 10 godina počela svirati violinu. Tijekom školovanja redovito je pohađala seminare kod instaknutih muzičkih pedagoga: O. Shourgot, M. Sciarretta, P. Berman, E. Hühn, L. Sorokow, M. Vermes, A. Kouchner, G. Stuller, M. Ćepulić, D. Schwarzberg, I. Turban. Muzičku akademiju u Zagrebu upisala je 2008. godine, kao prvoplasirana na prijemnom ispitu, u klasi profesora Oresta Shourgota. Usavršava se na međunarodnoj akademiji „Incontri col maestro“ kod profesora Pavela Bermana i Maurizia Sciarrette. Sudjelovala je na mnogim nacionalnim i internacionalnim natjecanjima, a od osvojenih nagrada ističu se prva nagrade na međunarodnom natjecanju „Musica insieme„ 2010., prva i apsolutna nagrada na međunarodom natjecanju „Luigi Zanuccoli“ 2010., druga nagrada (prvi plasman) na Hrvatskom državnom natjecanju 2010., prve nagrade na Hrvatskom regionalnom natjecanju 2010., Hrvatskom državnom i regionalnom natjecanju 2008., te Hrvatskom državnom natjecanju komornih sastava u disciplinama tria i kvarteta 2007. i 2008. godine. Održala je zapažene recitale u Zagrebu i Otočcu s J.Gubaidullinom, Bologni, Veneciji i Zagrebu s D. Gušćićem te s gitaristicom V. Bezzi u Riminiju. Nastupala je i na ciklusu „Virtuoso“ (Zagreb), Memorijalu „Franjo Krežma“ (Osijek) te na proslavama 15. obljetnice Waldorfske škole u Zagrebu i 90. obljetnice Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je na mađunarodnim projektima „Le vie dell' Amicizia“ u Raveni i Trstu, pod ravnanjem R. Muttija te na koncertima Festivala mladih na Korsici. U sklopu seminara u Weimaru kod prof. I. Turbana dobila je priliku svirati Poemu E. Chaussona s orkestrom Jenske filharmonije. Sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu svirala je koncert F. Mendelssohn-Bartholdya za violinu i orkestar u e-molu, pod ravnanjem Mladena Tarbuka, 2009. godine.

Domagoj Gušćić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice, kod kojeg je završio i dva programa umjetničkog usavršavanja. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov, Irina Kataeva i mnogi drugi. Tijekom školovanja osvojio je ukupno 18 nagrada (13 prvih) na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu; prve nagrade na hrvatskom državnom natjecanju kao solist (1995. i 1997.) te u sklopu komornih sastava (1993., 1995., 1997. i 1999.), treću nagradu 2004. na pijanističkom natjecanju „Muzičari novog milenija“ u Skopju, treću nagradu na natjecanju „Roma 2005“, drugu nagradu 2008. na natjecanju „Ruska glazba XIX., XX. i XXI. stoljeća“ u Moskvi, te prvu nagradu 2009. na natjecanju „F. Chopin, E. Grieg, F. Mendelssohn“ u Moskvi, u kategoriji klavirski duo. Održao je recitale u Zagrebu, Pagu, Novalji, Karlovcu, Varaždinu, Osijeku, Županji, Makarskoj i drugim gradovima diljem Hrvatske. Također je nastupao u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Mađarskoj, Norveškoj, Rusiji te SADu. Nastupao je kao solist uz pratnju komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca (dirigent Z. Srzić), Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije (dirgent S. Britvić) te Zagrebačke filharmonije (dirigent A. Kalajdžić). Surađivao je s istaknutim glazbenicima među kojima su Gaspar Hoyos (flauta), Radovan Cavallin (klarinet), Orest Shourgot (violina), Marija Ćepulić (violina), Branimir Pustički (violončelo), Mario Ivelja (kontrabas), Petar Ćurić (jazz bubnjevi), Azra Medić (klavir) i Evelin Novak (sopran).
Sudjelovao je u ciklusima “Mladi u Lisinskom“ te “Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj”. Ostvario je zapažene nastupe u ciklusu Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu među kojima se ističu recital s djelima S. Rahmanjinova, te nastup na večeri 24 sata F. Chopina. U listopadu 2010. sudjelovao je na 4. međunarodnom Hugo Staehle festivalu za mlade pijaniste kao asistent prof. Đure Tikvice. U svibnju 2011. održao je tri recitala u Bologni, Veneciji i Zagrebu s violinisticom Tarom Horvat. Domagoj je trenutno zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnički suradnik, a član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika od 2008.
 

Nazad