hr | en

Konzerthaus u Beču - natječaj za skladatelje

Objavljeno: 2011-07-28

Konzerthaus u Beču raspisao je međunarodni natječaj za skladatelje povodom stote sezone (2012/2013), pod motom "Towards the Next 100 Years".


Pozvani su skladatelji i skladateljice do 35. godine života (do 1.prosinca 2011.), da prijave djela u jednoj ili više od slijedećih kategorija:

1. Klavirski trio i elektronika: poželjne su kompozicije za klasični trio (vl., vcl., klav.) koje su na inovativan način proširene za jedan dio elektronske glazbe.

2. Gudački kvartet: 2 vl., vla., vcl.

3. Puhački kvintet: fl., ob., kl., hn., fag.

4. Ansambl: najveći mogući postav: fl., ob., kl., vl., vla., vcl., klav., perk., (drveni puhači uključuju i srodne instrumente). Mogući postavi od jednog do osam instrumenata iz zadanog okvira.

5. Klavir solo.

6. Vokalno djelo: veliki mješoviti zbor, perkusije, orgulje.

7. Skladba za djecu i mlade: skladba za ansambl sa odvojivim dijelom za zbor (maksimalno četveroglasni kanon) za djecu u dobi od 6 do 10 godina. Postav ansambla: flauta ili klavir, 2 vl., vcl., za djecu u dobi od 6 do 14 godina, uključivo zasebna partitura kanona a cappella, koji bi se izdao u pjesmarici.

8. Audio-vizualno / Multimedijalno djelo: glazba za do 5 instrumenata i/ili elektronička glazba u kombinaciji s još nekim medijem kao npr. film / projekcija / vizuali.

9. Komorni gudački orkestar: maksimalni postav: 12 vl., 4 vle., 4 vcl., 2 kb (podjela po želji).


10. Simfonijski orkestar: maksimalni postav: 3.3.3.3 / 4.4.3.1 / timpani (1 instrumentalist) / 3 perkusije / 1 harfa / 14.12.10.8.6 (drveni puhači uključuju i srodne instrumente).

Trajanje skladbi: do 10 minuta, za sve kategorije.

Izjava: uz prijavljenu skladbu, potrebno je priložiti kratku izjavu (u riječi, slici ili tonu) o ulozi, važnosti i značenju glazbe u budućnosti.

Rok prijave: djela moraju biti predana do 1. prosinca 2011.

Odabir: međunarodne grupe žirija odabrat će pobjedničku skladbu za svaku kategoriju. Pobjedničke skladbe biti će praizvedene u sezoni bečkog Konzerthausa 2012/2013. Autori nagrađenih skladbi biti će dotirani novčanom nagradom u visini od 1.000,- eura.

Uvijeti prijave: sve prijave moraju biti anonimne. Identitet skladatelja ne smije biti vidljiv iz partiture ili izjave. Zato je potrebno priložiti zatvorenu kovertu sa svim kontakt podacima (ime i prezime, adresa, telefon, e-mail) i umjetničkim životopisom. Prijavljena skladba, izjava i priložena koverta moraju nositi istu prepoznatljivu zaporku po izboru pošiljatelja.


Prijave u papirnatom i (prema mogućnostima) elektronskom obliku slati na:
Wiener Konzerthaus
Kompositionswettbewerb 2012/2013
Lothringerstraße 20
A-1030 Wien

U slučaju da vaše djelo bude odabrano, obavezni ste kompletan izvedbeni materijal dostaviti na vrijeme.

Informacije su također dostupne na:
www.konzerthaus.at
kompositionswettbewerb@konzerthaus.at

Nazad