hr | en

Otvorenje 36. osorskih glazbenih večeri

Objavljeno: 2011-07-19

Nakon spektakularnog prošlogodišnjeg otvorenja s izvedbom Devete simfonije Ludwiga van Beethovena na osorskome trgu pred tisuću okupljenih u publici, Zbor i simfonijski orkestar HRT-a će pod ravnanjem Tončija Bilića otvoriti i ovogodišnje, 36. osorske glazbene večeri u srijedu 20. srpnja 2011. uz izravni prijenos na HTV2 i HR3.


Uz izvedbu mladenačke Passacaglie za gudače koju je godine 1953. napisao akademik Anđelko Klobučar (1931.), ovogodišnji skladatelj u središtu pozornosti festivala, na rasporedu koncerta u Katedrali Marijina uznesenja u Osoru, bit će Velika misa u c-molu (KV 427 Wolfganga Amadeusa Mozarta. Uz Zbor i SO HRT-a nastupit će solisti Ivana Lazar, Martina Gojčeta Silić, Dejan Vrbančič i Luciano Batinić.
 
Iduće večeri, u četvrtak, 21. 07.,  Zbor HRT-a će uz instrumentalni ansambl solista pod vodstvom Tončija Bilića ostvariti prvu suvremenu izvedbu izbora iz zbirke "Salmi Vespertini" tiskane u Veneciji 1627. godine  Francesca Sponge-Uspera (1561.-1641.), skladatelja koji je u svoje vrijeme, preselivši se iz rodnoga Poreča u Veneciju stekao široki ugled.
 
www.osorskevečeri.org
 
Izravni prijenos otvorenja možete pratiti na HTV2.
Radijski program na HR3 donosi uvodnu emisiju uz razgovore o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti festivala od 20 sati, a koncert možete pratiti od 21 sat.
 
 

Nazad