hr | en

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća

Objavljeno: 2011-07-19

U Pučišćima, Bolu i ostalim mjestima otoka Brača i ove se godine od lipnja do rujna održava "Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća" koja će ugostiti 200 polaznika iz Europe, Rusije i Amerike. Od 20. lipnja do 10. rujna, u glazbenoj školi Pučišća u desetodnevnim glazbenim i kazališnim radionicama polaznici usavršavaju znanje na gotovo svim instrumentima, a tečajeve vodi 50 profesora iz zemlje i inozemstva.


Uz profesore iz Hrvatske, dolaze i voditelji iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Kosova, Kazahstana, Rusije, Ukrajine i Brazila, redom ugledni glazbenici i profesori na vodećim akademijama u svojim zemljama.

U dva i pol mjeseca ovogodišnje, šesnaeste po redu bračke glazbene škole, polaznici će s profesorima, kao i glazbenicima, gostima škole, održati tridesetak koncerata klasične, jazz, pop-rock, afro-cuban glazbe, kao i kostimirane operne izvedbe. Tako će 27. srpnja koncert održati i "Mladinska filharmonija Nova" koja u Pučišća dolazi kao gost škole. Filharmonija iz Slovenije sa 70 članova, izvest će popularna djela izvedbama latinoameričke glazbe (tanga, bolera i sl). Navode i da će od 21. - 31. srpnja tečaj voditi hornu /rog profesor Radovan Vlatković, profesor sa švicarskog konzervatorija koji je na tom instrumentu najbolji na svijetu.

U šesnaest godina postojanja bračka glazbena škola postala je jedna od najvećih ljetnih glazbeno - edukativnih škola u Hrvatskoj, te stekla reputaciju ozbiljne ustanove toga tipa i izvan granica naše zemlje, a mjesto Pučišća postalo je prepoznatljiv brand kulturne i turističke destinacije, u kojem je do sada ostvareno oko 80.000 noćenja, ističe se u priopćenju te zaključuje da sa školom počinje i završava turizam u tom mjestu.

Informacije o glazbenim radionicama škole Pučišća mogu se dobiti na stranicama ljetne glazbene škole, www.music-school-pucisca.com.


Pregled koncerata u vrijeme održavanja Međunarodne glazbene škole

Nazad