hr | en

Nastup Puhačkog orkestra grada Pule na otvaranju 58. Pule

Objavljeno: 2011-07-15

U sklopu 58. pulskog filmskog festivala - prije svečanog otvorenja Nacionalnog programa u Areni, u subotu 16. 7. 2011. s početkom u 20.30 - održat će se ispred Arene koncert pulskih Puhača s programom filmske glazbe, posebno pripremljenim za ovu prigodu.


Orkestrom ravnaju Ante Dobronić i Branko Okmaca. Čut ćemo glazbene teme iz filmova Kum, Neretva, Zvjezdane staze, Indiana Jones, Mamma mia, Pirati s Kariba.
Svoju će praizvedbu doživjeti novi aranžman pulskog skladatelja Branka Radića, inače člana orkestra, pod nazivom Cartoon Concert, koji je ovu svoju skladbu priredio i za naš orkestar, a prva se izvedba poklopila s Filmskim festivalom. U njoj se pojavljuje mnoštvo poznatih tema iz popularnih crtića.

Puhački orkestar grada Pule sudjeluje na ovogodišnjem Festivalu na još jedan, nesvakidašnji način: kao jedan od sudionika najavnih video spotova s Fricom i Pticom, zajedno s Pulskim mažoretkinjama, Mješovitim zborom KUD-a / SAC Lino Mariani, Dramskim studiom INK-a i Demonima - sve iz radionice Zorana Mikletića.


Puhački orkestar grada Pule djeluje 18 godina, ove je godine postao punoljetan. Orkestar je simfonijskog tipa, čine ga glazbenici svih generacija, a desetak članova vrsni su solisti. Bilježi velik broj protokolarnih nastupa, promenadnih i svečanih koncerata od kojih se izdvajaju oni na međunarodnim festivalima, koncerti u pulskom INK, ljetni Na ulicama i trgovima, a u zadnjih nekoliko godina i nastupi s odabirom filmskih tema za nekoliko tisuća ljudi prigodom otvorenja Filmskog festivala.
PO grada Pule redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre i surađuje s drugim orkestrima. Za nastupe ih pripremaju dva dirigenta - Ante Dobronić i Branko Okmaca. Od svog osnutka 1993. do danas PO grada Pule jedan je od najboljih u Hrvatskoj: brojna priznanja, zlatne plakete s državnih natjecanja.
 

Nazad