hr | en

Duo Crisóstomo u Labinu

Objavljeno: 2011-07-14

U petak, 15. srpnja 2011. u 21 sat u Crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u Labinu koncert će održati Komorni gudački duo Crisóstomo: Krešimir Marmilić, violina i Matija Štajcar, violončelo. Na programu su djela J. Haydna, F. Giardinija, J. J. F. Dotzauera...


KREŠIMIR MARMILIĆ -  rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza” (1995) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisostomo. Član je Chordes tria. Radio je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.
 
 
MATIJA ŠTAJCAR violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je članom BRT – Simph. Orchestra, solista Belgijskog komornog orkestra, Opere Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opere, Genta i WDR – Simph. Ork. Bio je članom mnogih komornih sastava poput Tria Musical Consort, Gudačkog kvarteta Cadenza, C.P. Musica Sacra, a nastupao je i kao solist.
Krešimir Marmilić i Matija Štajcar surađuju od 1995.  Kao duo nastupali su na brojnim značajnim pozornicama Hrvatske, kao i Hvarskim ljetnim priredbama, Večerima u Eufrazijjevoj bazilici, Rapskim glazbenim večerima, KDV Lisinski te na mnogim drugim festivalima. Osim dua, glazbenici surađuju i u triu Crisostomo i Klavirskom triu Mak.
 

Nazad