hr | en

Izvanredan međunarodni glazbeni projekt u Splitu i Zagrebu

Objavljeno: 2011-07-07

Dana 8. srpnja u 21 sat, pred otvorenim gledalištem na Trgu hrvatske bratske zajednice, u srcu grada Splita, realizirat će se višemjesečna kreativna suradnja 150 splitskih srednjoškolaca različitih usmjerenja i profesionalaca iz Hrvatske i svijeta. U suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb, suradnjom koja pokazuje da su sjever i jug Hrvatske čvrsto povezani kada su kultura i obrazovanje u pitanju, predstava će biti izvedena u atriju Galerije Klovićevi dvori, 10. srpnja u 21 sat, u okviru festivala Zagrebačke ljetne večeri.


Komorna opera Henrya Purcella „Didona i Eneja“ je rezultat projekta „Glazbeno vozilo“. Projekt okuplja splitske srednjoškolce različitih profesija na poseban način. Operu će izvesti učenici, orkestar, zbor i solisti srednje Glazbene škole „Josip Hatze“ zajedno s profesionalnim glazbenicima uz sudjelovanje učenika Obrtničke, Obrtno-tehničke, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju i Škole za likovne umjetnosti, koji su pod profesionalnim vodstvom svojih profesora i mentora oblikovali i izradili  kostimografiju i scenografiju, šminku i frizure, logotipove, plakate, web, projekcije u predstavi i elemente promidžbe!

Gosti mentori koji su pomogli u stvaranju ove izvedbe i koji se priključuju srednjoškolcima u izvedbi su: Nika Zlatarić (Hrvatska) violončelo, Katherine Fawcett (Velika Britanija), Jorge Jimenez (Španjolska) violina, Jan Čižmař (Češka) teorba, Benjamin Bayl (Australia) dirigent.

Meñunarodnom timu vrhunskih glazbenika u radu s mladima pridružila se i svjetska operna diva Renata Pokupić (Hrvatska) mezzosopran. Predstavu je režirala Marica Grgurinović, uz scenografiju Ozrena Bakotića, u produkciji na čijem čelu stoji Maja Žarković, glazbenica i menadžerica u kulturi.

Produkcija: Glazbeno vozilo - Illyria Art Management, Glazbena škola „Josip Hatze“, Škola likovnih umjetnosti Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Obrtnička škola Split, Obrtno-tehnička škola Split.

Pokrovitelji i sponzori: British Council – Creative Collaboration, Grad Split, Koncertna direkcija Zagreb, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Livel d.o.o., Grom d.o.o., Lions klub „Marul“, gospođa Renata Pokupić.

www.musicalvehicle.com

Nazad