hr | en

Gitarist Srđan Bulat drugi u Madridu!

Objavljeno: 2011-05-16

Na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Gredos San Diego“ koje se od 9. do 14. svibnja održalo u Madridu u Španjolskoj, hrvatski gitarist Srđan Bulat osvojio je drugu nagradu i nagradu za najbolju interpretaciju španjolske glazbe.


Nagradu u novčanom iznosu od 5000 eura te vrlo vrijednu gitaru primio je na gala koncertu održanom u subotu, 14. 5. u konzervatoriju Maneul de Falla u Madridu, gdje je kao nagrađeni natjecatelj izveo skladbe „Cordoba“ i „Sevilla“ Isaaca Albéniza.

SRĐAN BULAT (Split, 1986.) diplomirao je gitaru u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2010. godine. Dobitnik je Dekanove nagrade, priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije s najvišim prosjekom ocjena, te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. Osvajač je brojnih državnih i međunarodnih nagrada, od kojih se najviše ističu prva nagrada na natjecanju Europska glazbena nagrada za mlade (Dubrovnik, 2004.), prve nagrade na jakim međunarodnim natjecanjima 'Split guitar festival' u Splitu i 'Fernando Sor' u Rimu, 2008. godine, te nagrade na tri trenutno najprestižnija međunarodna natjecanja za klasičnu gitaru: treća nagrada na natjecanju 'Michele Pittaluga' u Allesandriji (Italija, 2008.), druga nagrada na natjecanju 'Francisco Tarrega' u Benicassimu (Španjolska, 2009.), te tri nagrade na ovogodišnjem izdanju natjecanja 'Alhambra' u španjolskom gradu Valenciji: druga nagrada stručnog žirija, nagrada publike te nagrada za najbolju interpretaciju španjolske glazbe.
U rujnu 2009. godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika 'Ferdo Livadić' u Samoboru za najbolji solistički recital natjecanja. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu, gdje je završio prve tri godine studija gitare na Umjetničkoj akademiji u klasi prof. Gorana Listeša.

 

 

 

 

 

 
 

Nazad