hr | en

Nagrada Status 2011. - prvi krug glasovanja

Objavljeno: 2011-03-22

Prvi krug glasovanja za Nagradu Status Hrvatske glazbene unije traje od 21. do 28. ožujka 2011. u 10 sati.


Iz priopćenja HGU:
 
 
Poštovani,
Danas je krenuo prvi krug glasovanja za Nagradu Status 2011. koja će se ove godine održat uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Prijava PRIJEDLOGA za Nagradu Status 2011. trajala je od 04.03. do 16.03.2010. 16h i odnosila se na redovne članove HGU-a glazbenike-instrumentaliste koji su u 2010. godini objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu kao solisti i/ili su kao instrumentalisti gostovali na objavama drugih izvođača, bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Paralelno uz pristigle prijave članova HGU, Podružnica HGU i nakladnika/izdavača unijeli smo prijedloge po kategorijama sukladno prijavama za ovogodišnju Diskografsku nagradu Porin. Ovim putem zahvaljujemo direktoru Diskografske nagrade Porin, g. Siniši Bizoviću na ustupljenim nosačima zvuka iz kojih smo izvukli relevantne podatke o glazbenicima-instrumentalistima koji su svirali na pojedinim objavljenim izdanjima.

Prvi krug glasovanja traje od 21.03. - 28.03.2011. do 10:00h nakon kojega će komisija, sukladno Pravilniku Nagrade Status prebrojati važeće glasove po kategorijama kako bi počeo drugi krug glasovanja i objava nominacija.

Glasovati mogu samo članovi HGU-a.
Potrebno je upisati ime, prezime, OIB i/ili broj HGU članske iskaznice.
Članovi HGU mogu glasovati za maksimalno 3 kandidata sa liste u svakoj kategoriji.
Glasovanje završava 28.03.2011. u 10:00h.

U prvom krugu možete glasovati za 3 instrumentalista u svakoj od slijedećih kategorija:

Zabavna, pop- rock i urbana glazba:

Kategorija br. 1 – ELEKTRIČNA / AKUSTIČNA GITARA
Kategorija br. 2 - BAS GITARA
Kategorija br. 3 - KLAVIJATURE
Kategorija br. 4 - BUBNJEVI
Kategorija br. 5 - PUHAČA GLAZBALA
Kategorija br. 6 - OSTALA GLAZBALA
Narodna i etno glazba:

Kategorija br. 7 - TRADICIJSKA i OSTALA GLAZBALA

VAŽNA NAPOMENA: kada date svoj glas predloženim instrumentalistima u jednoj kategoriji i upišete Vaše podatke nemojte završavati glasovanje ukoliko niste stvarno završili glasovanje u svim kategorijama. Također Vas molimo da glasujete samo u onom glazbenom području koje poznajete, odnosno u kategorijama koje odgovaraju Vašem profesionalnom interesu.

Jazz glazba: 1998. godine uvedene su posebne kategorije jazz glazbe u kojima su nominirane i dobitnike tajnim glasovanjem određivali članovi posebne komisije u kojoj su bili najugledniji hrvatski jazz glazbenici – dosadašnji dobitnici dviju ili više Nagrada Status u kategorijama jazz glazbe. Komisijom je niz godina predsjedao proslavljeni hrvatski jazz gitarist i višestruki dobitnik nagrade Status Damir Dičić, a nakon njegove smrti tu je ulogu preuzeo Neven Frangeš, koji je ovu nagradu i sam osvojio više puta. U znak sjećanja na prerano preminuloga predsjednika HGU-a, od 2006. kategorija jazz glazbe Električna gitara nosi ime "Damir Dičić".

Ove godine u kategorijama jazz glazbe, umjesto dosadašnje jazz komisije, za predložene instrumentaliste isključivo će moći glasovati redovni članovi Hgu putem e-maila, koji su ujedno glasači u jazz kategorijama Diskografske nagrade Porin.

Glasovanje u navedenim kategorijama jazz glazbe također će se odvijati u dva kruga, po istom principu kao i u kategorijama Zabavne, pop-rock i urbane glazbe.

Jazz glazba:

Kategorija br. 1 - SAKSOFON
Kategorija br. 2 - TRUBA
Kategorija br. 3 - ELEKTRIČNA GITARA - NAGRADA DAMIR DIČIĆ
Kategorija br. 4 - KLAVIR
Kategorija br. 5 - KONTRABAS/BAS GITARA
Kategorija br. 6 - BUBNJEVI
Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete kontaktirati Slavena Franjevića i Gorana Cvoka putem e-maila na: nagrada.status@hgu.hr koji su i ove godine zaduženi za tehničku provedbu nagrade.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Dodjela Nagrada Status 2011. održat će se 11.04.2011. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci!
 

 

Nazad