hr | en

Valamar Jazz Festival

Objavljeno: 2011-03-22

Grad Poreč će i ovog ljeta postati jazz prijestolnica koja će ugostiti najznačajnija imena međunarodne jazz scene: od 6. do 9. srpnja 2011.VALAMAR JAZZ FESTIVAL
 
www.valamarjazz.com

Poreč, od 6. do 9. srpnja 2011.
 
Grad Poreč će i ovog ljeta postati jazz prijestolnica koja će ugostiti najznačajnija imena međunarodne jazz scene.
 
Drugi Valamar Jazz Festival održat će se na sedam lokacija u Poreču, od 6. do 9. srpnja 2011. godine, pod palicom umjetničke direktorice festivala, vrhunske glazbenice Tamare Obrovac. Zvuci live jazza će publiku Valamar Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Ville Polesini.
 
Prva večer glavnog programa odvijat će se 7. srpnja 2011. u Eufrazijevoj bazilici, najljepšem sačuvanom spomeniku iz 6. Stoljeća, uvrštenom na listu svjetske baštine UNESCO-a. U jedinstvenom sakralnom ambijentu bazilike nastupit će vodeći europski jazz glazbenik Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.
 
U petak 8. srpnja i subotu 9. srpnja glazbenicima i publici domaćin će biti otočić Sv. Nikola nasuprot porečke rive, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnog programa Valamar Jazz Festivala. Na pozornici tik uz more u petak 8. srpnja nastupit će kvartet nove zvijezde jazza, Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.
 
U subotu 9. srpnja večer otvara jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza – Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza. Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit ćemo u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.
 
Četvrtak, 7.7.2011.
Tamara Obrovac transhistria ensemble i kvartet Epoque u 20:00
Richard Galliano Piazzola Forever Septet u 21:30
 
Petak, 8.7.2011.
Miguel Zenon Quartet u 20:30
Tania Maria Viva Brazil Quintet u 22:00
 
Subota, 9.7.2011.
Tom Harrell Quinet u 20:30
Nils Landgren Funk Unit u 22:00
 
Uvod u glavni program 2. Valamar Jazz Festivala bit će koncert u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, 6. srpnja. Za ovaj događaj Valamar festivalski tim udružuje snage s Pučkim otvorenim učilištem iz Poreča i njihovom tradicionalnom manifestacijom Jazz u lapidariju.
 
Nakon iznimno pozitivnih reakcija domaće i svjetske javnosti na prvo prošlogodišnje izdanje festivala, nije bilo upitno da će se jazz u Poreču pretvoriti u tradicionalno događanje za sve ljubitelje dobrog zvuka, mirisa mora i mediteranskog šarma.
 
Kvalitetan smještaj u svojim brojnim hotelima i kampovima osigurat će glavni pokrovitelj festivala – Valamar Hotels & Resorts
 
Ne propustite biti u Poreču od 6. do 9. srpnja 2011!
 
Obavijest o prodaji karata i pratećem programu uskoro!
 
Kontakt za press i akreditacije: promotion@valamarjazz.com
Za sve dodatne informacije posjetite nas na www.valamarjazz.com ili nam pišite na : info@valamarjazz.com

Pokrovitelji festivala: Riviera Poreč i Valamar Hotels & Resorts

Nazad