hr | en

Glazbenici u Gradskoj skupštini - Lela & Joe Kaplowitz

Objavljeno: 2011-02-21

Lela & Joe Kaplowitz predstavit će se u okviru ciklusa "Glazbenici u Gradskoj skupštini" u ponedjeljak, 21. veljače 2011. u 19,30 sati, u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.


LELA KAPLOWITZ  hrvatska je jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Noteu u New Yorku, i mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta (Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker, Ratko Divjak, Elvis Stanić, Henry Radanović, Darko Jurković). Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvojila je treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008. a 2009. osvojila je titulu Lady Summertime na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj. 2010. godine Primorsko-goranska županija dodijelila joj je nagradu za unapređivanje kulturnog stvaralaštva. S bendom Lekap Quartet snimila je album pod nazivom Love me or leave me koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz albuma u 2010. Podučava jazz pjevanje i vokalnu improvizaciju u Vokalnom Studiju Maraton Rijeka. Izniman uspjeh postigla je koncertom autorskih skladbi s Big bandom HRT-a 2010. Uređuje i vodi specijaliziranu tjednu emisiju o jazz glazbi na Radiju Rijeka, pod nazivom Jazzalela.

 

JOE KAPLOWITZ profesionalno se bavi glazbom od petnaeste godine u Washingtonu, Studij klavira, tube i kompozicije završio je na Youngstown State Universityu 1995. Svira s poznatim glazbenicima američke blues i jazz scene: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, and Sean Jones. Nastupao je s David “Fathead” Newmanom i blues legendom Koko Taylor i Lucky Petersonom.  Od 1999. predvodi bendove koji nastupaju u Bijeloj Kući, te Blues Alley, The Knitting Factory, i The House of Blues. Od 2002. do 2004. živi u New Yorku, gdje osniva Joe Kap Organ Trio (CD uradak: Joe Kap Organ Trio – Street Noise – Severn Records – 2004) i nastupa u mnogim poznatim mjestima surađujući s trubačom Mark Rappom. Od 2006. živi i djeluje u Hrvatskoj gdje nastupa s poznatim glazbenicima – Tamarom Obrovac, Josipom Lisac, Elvisom Stanićom, Sašom Nestorovićom, Davorom Križićem, Gašperom Bertončeljom, Krunom Levačićem, Igorom Lumpertom, Klemensom Marktlom, vokalnom skupinom Rivers i Tončijem Grabušićem.

 

Program:

1. BLI BLIP  – Duke Ellington /Sid Kuller

2. SOCIAL CALL – Gigi Gryce /Jon Hendricks /Dianne  Reeves

3. HONEYSUCKLE ROSE – Fats Waller /Andy Razaf

4. BLUE IN GREEN– Miles Davis /Doug Carn

5. LOVE ME OR LEAVE ME – Walter Donaldson /Gus Kahn

6. SOON AS I GET HOME – Charlie Smalls

7. HOME Lela & Joe Kaplowitz

8. I LOVE MYSELF  Lela & Joe Kaplowitz

9. SASSY’S BLUES – Quincy Jones /Sarah Vaughan /Lela Kaplowitz

10. YEH YEH – Jon Hendicks /Rodgers Lee Grant

 

 
www.dancingbear.hr

 

Nazad