hr | en

Brussels Jazz Orchestra u Jazz ciklusu Lisinski/HDS

Objavljeno: 2011-02-18

Drugi koncert ovosezonskog Jazz ciklusa Lisinski/HDS održat će se u nedjelju, 20. veljače. Nastupit će Brussels Jazz Orchestra uz pjevače Mariu Joao i Davida Linxa. Izvest će program naziva „Another Porgy, a different Bess“, koji nudi suvremeno viđenje Gershwinove opere, glazbenog bisera koji je neiscrpno vrelo inspiracije generacijama jazz glazbenika.


Brussels Jazz Orchestra već je nastupio u Jazz ciklusu 2005. godine, tada pod dirigentskim vodstvom slavne Marie Schneider, koja je izjavila da je to najbolji big band s kojim je surađivala. Utemeljen 1993. godine, orkestar je sastavljen od vodećih belgijskih jazz glazbenika. Osim s uglednim belgijskim glazbenicima, ostvario je suradnje sa stranim skladateljima i aranžerima, među ostalim s Bobom Mintzerom, Mariom Schneider, Daveom Liebmanom i Billom Holmanom, ali i s instrumentalistima poput McCoya Tynera, Phila Woodsa, Tootsa Thielemansa, Leea Konitza i Toma Harrella. Nastupao je na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe i SAD-a i snimio desetak albuma.

Uz Brussels Jazz Orchestra na ovom će koncertu nastupiti pjevači David Linx i Maria Joao, koja je zagrebačku publiku oduševila na rasprodanom koncertu 25. travnja 2008. na Proljetnoj reviji jazza, također u „Lisinskom“, ali u duu s norveškim pijanistom Janom Gunnarom Hoffom.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna u prodaji na blagajni „Lisinskog“.
 

Nazad