hr | en

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na koncert češke glazbe

Objavljeno: 2019-09-10

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na koncert češke glazbe koji će se održati u lapidariju Muzeja u utorak, 10. rujna 2019. u 20 sati.


 
Lapidarij Arheološkog muzeja
 
Utorak, 10. rujna 2019. s početkom u 20 sati
 
  
"FOUR SEASONS of CZECH CULTURE"
 
 IZ ČEŠKE S LJUBAVLJU
 
Nastupa:
 
PUHAČKI ORKESTAR ZET
Hrvoje Pintarić, dirigent
 
FOUR SEASONS of CZECH CULTURE je međunarodni kulturni program osmišljen s ciljem predstavljanja bogate i raznovrsne češke kulture u Hrvatskoj te intenziviranja kulturne suradnje dviju država. Započet predavanjima i izložbom iz područja arheologije uspješno je proširen i na ostala područja kulture i umjetnosti likovnim izložbama, radionicama o tradicijskim običajima, s naglaskom na češku tradiciju, baštinu i suvremeno stvaralaštvo, a osobito uspješno su organizirani koncerti na kojima glazba svjedoči o povezanosti dviju kultura. 
 
Puhački orkestar ZET postoji od 1927. godine, a trenutno broji  51 aktivnog glazbenika. Djeluje na području Grada Zagreba te svojim muziciranjem uveličava sve važne događaje u gradu, postavši prepoznatljivim simbolom Zagreba. Istodobno, osobama koje nisu profesionalni glazbenici pruža mogućnost da se kvalitetno bave glazbom. Puhački orkestar ZET stvorio je prepoznatljiv stil koji privlači publiku svih dobnih skupina te je svojom virtuoznošću ganuo srca brojnih slušatelja.
 
Ulaz slobodan!

Nazad