hr | en

Iz Leipziga s ljubavlju u crkvi sv. Donata

Objavljeno: 2019-07-17

"Iz Leipziga s ljubavlju" naslov je koncerta koji će se u sklopu 59. Glazbenih večeri u sv. Donatu održati u srijedu, 17. srpnja 2019. u 21 sat. Djela Schumanna, Rossinija, Ravela i Arenskoga izvode vrhunski mladi glazbenici Kajana Pačko, violončelo, Tristan Thery, violina i Danijel Detoni, glasovir.


 
Srijeda, 17. 7.
Crkva sv. Donata, 21 h
Iz Leipziga s ljubavlju
 
Kajana Pačko, violončelo
Tristan Thery, violina
Danijel Detoni, glasovir
R. Schumann, G. Rossini, M. Ravel, A. Arensky
Cijena ulaznica: 50 kn / 40 kn
 
U povijesti komorne glazbe izranja kontekst intimnosti takvih formi. Intimnost se nameće na više razina: na razini lokacije izvedbe, prirode djela, odnosa izvođača i publike, odnosa interpreta i autora glazbe te ponajviše na razini intimnosti, to jest bliskosti među izvođačima. Povjerenje, razumijevanje, međusobno uvažavanje i poštovanje granica drugog, potpora i sloboda - uvjeti su zajedničkoga muziciranja. Ako je umjetnost imitacija života, o međuljudskim odnosima mnogo možemo naučiti slušajući intimne glazbene forme. A iz takvih formi učimo i o njezinim interpretima i skladateljima… Kakve bi samo priče mogle ispričati hrvatska violončelistica Kajana Pačko, francuski violinist Tristan Thery i hrvatski pijanist Danijel Detoni kad bi se moglo proniknuti u glazbeni proces njihova međusobnog stvaranja koncertnog programa koji će interpretirati publici na 59. Glazbenim večerima u Sv. Donatu! Sve troje karijera je odvela u Leipzig, gdje su se umjetnički povezali te počeli zajedno muzicirati. Stvarati novu glazbenu priču, novu intimu iz koje izranjaju prekrasne i jedinstvene interpretacije glazbenih djela koje su za nas odabrali.
 
PRODAJA ULAZNICA
Blagajna Kneževe palače
Poljana Šime Budinića 3, 23 000 Zadar
Infopult: svakog radnog dana: 11 - 13 i 19 - 21 h; subotom: 11 - 13 h; nedjeljom: samo na mjestu održavanja koncerta
Ispred koncertnog prostora: sat vremena prije održavanja koncerta
Internetska prodaja: www.ulaznice.hr
POPUSTI
40 kn za sve koncerte
- prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu,
umirovljenici, studenti, ratni invalidi
 
20 kn za sve koncerte
- studenti Muzičke akademije, učenici glazbenih škola
*Preuzimanje karata s popustom moguće je ostvariti samo u pretprodaji (na infopultu Kneževe palače).
**Ulaznice kupljene na mjestu održavanja koncerta bit će skuplje za 10 kuna od ulaznica kupljenih u pretprodaji na infopultu Kneževe palače.
 

Nazad