hr | en

Glazbene večeri u sv. Donatu - Svjetski putnici večeras stižu u Crkvu sv. Nikole

Objavljeno: 2019-07-11

Večerašnjim koncertom u Crkvi sv. Nikole u 21 sat obilježavamo nekoliko važnih obljetnica: naime, dolaze nam veličanstveni Zagrebački solisti koji su na Glazbenim večerima u sv. Donatu prvi put nastupali prije točno pola stoljeća!


Dašak impresivne karijere tog ansambla, koji je izveo više od četiri tisuće koncerata na najvećim svjetskim pozornicama i snimio sedamdesetak nosača zvuka, možete doživjeti u razgovoru s kontrabasistom Mariom Iveljom u današnjem Zadarskom listu, a zanimljivost je da se Ivelja ansamblu pridružio prije točno četiri desetljeća.
 
 
Zagrebački solisti u Zadar nam dolaze s istaknutim mladim saksofonistom Lovrom Merčepom, a na programu je Koncert za alt-saksofon i gudače Pavla Dešpalja kojeg je skladatelj počeo pisati 1961., iste godine kada je pokrenuo Glazbene večeri u sv. Donatu. Bit će to, dakle, večer prepuna simbolike i vrhunske glazbe!
 
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kneževe palače od 11 do 13, te od 19 do 21 sat, a ispred Crkve sv. Nikole prodaja počinje sat vremena prije održavanja koncerta. Cijena ulaznice je 50 kn; za prijatelje GVD-a, umirovljenike, studente i ratne invalide cijena iznosi 40 kn, a 20 kn za učenike i studente glazbenih škola odnosno akademija. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je samo na blagajni Kneževe palače.
 

Nazad