hr | en

Koncert Tamare Obrovac i Transhistria Ensemblea na 53. Međunarodnoj smotri folklora

Objavljeno: 2019-07-10

Koncert Tamare Obrovac i njena Transhistria Ensemblea održat će se u sklopu 53. Međunarodne smotre folklora u nedjelju, 14. srpnja 2019. u Atriju Galerija Klovićevi dvori u 21 sat.


53. MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA ZAGREB 
 
poziva na 
 
KONCERT
 
Tamara Obrovac Transhistria Ensemble i gost Dario Marušić
Spoj istarske tradicije i jazza
 
 

(transhistria ensemble, foto by T. Stojko)
 
 
Tamara Obrovac Transhistria Ensemble
Tamara Obrovac, glas, skladbe  (HR)
Uroš Rakovec, gitara, mandola  (SLO)
Žiga Golob, kontrabas (SLO)
Fausto Beccalossi, harmonika (IT)
Krunoslav Levačić, bubnjevi (HR)
 
 
Nedjelja, 14. 7. 2019., 21.00 sat
Atrij Galerije Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4
 
 
Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njezinog međunarodnog Transhistria Ensembla, vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj s elementima istarske i mediteranske glazbe, postižući nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima. 
 
Ovaj vrhunskih sastav poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom razumijevanju među glazbenicima; njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova kao i vokalizama kad postaje dodatni instrument.
Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi i improvizacije karakterističan za način sviranja ovog ansambla, definitivno etablira Tamaru Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je koristeći elemente vlastite tradicije stvorila osebujan glazbeni izričaj, bivajući time sve više prepoznatljiva i prisutna na svjetskoj glazbenoj sceni. 
Gost koncerta je Dario Marušić, glazbenik i etnomuzikolog član prve postave Transhistria Ensembla iz 2000-te godine, koji neumorno širi spoznaju o suvremenosti istarskog tradicijskog glazbenog izraza. To je glazba koja i danas zvuči jednako aktualno, kao dokaz nadmoći kulture nad svim problemima čovjeka novog doba. Šurle, mih, sopele ili dvojnice zvukovi su iz daleke prošlosti ali jednako tako i zvuk budućnosti.
 
 
Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna dostupne su na ulaznice.hr.

Nazad