hr | en

Prvi susret pjevačkih zborova Primorsko-goranske županije

Objavljeno: 2019-06-12

Prvi susret pjevačkih zborova Primorsko-goranske županije održat će se u nedjelju, 16. lipnja 2019. u 17.30 u Hrvatskoj čitaonici Trsat.


Najava za medije:

 
Nakon osnutka Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije u lipnju prošle godine, do koje je došlo na inicijativu Hrvatskog sabora kulture, odlučeno je pokrenuti susret pjevačkih zborova kojem je želja potaknuti zborove na zajedničko djelovanje kroz pjesmu, druženje i razmjenu iskustava, dok je jedan od osnovnih ciljeva podizanje kvalitete zborskog pjevanja u našoj Županiji na još veću razinu. Tako će u nedjelju, 16. lipnja s početkom u 17:30 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije te uz suorganizacijsku potporu Hrvatskog sabora kulture i Ustanove Ivan Matetić Ronjgov biti održan 1. Susret pjevačkih zborova Primorsko-goranske županije.
Na ovogodišnjem 1. Susretu, nastupit će 8 zborova iz naše Županije koji su ujedno i višegodišnji članovi Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj:
  • MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „GIMPL“, RAVNA GORA
  • PJEVAČKI ZBOR MLADIH „JOSIP KAPLAN“, RIJEKA
  • MJEŠOVITI VOKALNI ANSAMBL „KANAT“, KASTAV
  • ZBOR „SCHOLA CANTORUM“, RIJEKA
  • MJEŠOVITI ZBOR KUU „SKLAD“, BAKAR
  • MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „ŠTORIJA“, RUKAVAC
  • ŽENSKI PJEVAČKI ZBOR KUD-a „UČKA“, MATULJI
  • RIJEČKI KOMORNI ZBOR „VAL“, RIJEKA

U sklopu Susreta će se također održati preslušavanje i selekcija prijavljenih zborova za 52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova (Državno natjecanje zborova) koji će početkom listopada biti održan u Rovinju, odnosno za 16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava (Državno natjecanje malih vokalnih sastava) koji će u drugoj polovici studenog biti održan u Sisku. Susret će pratiti selektori maestra Aleksandra Matić i maestro Luka Vukšić. Po njegovom završetku održat će se i okrugli stol za dirigente i predstavnike zborova na kojem će selektori dati svoja mišljenja o kvaliteti Susreta i nastupu svih zborova, a po želji će i svakom zboru dati smjernice te savjete za daljnji, što kvalitetniji rad. Okrugli stol bit će ujedno i prilika za razmjenu iskustava zborovođa i predstavnika zborova, dok će čitav Susret pružiti mogućnost upoznavanja i druženja mnogobrojnih članova raznih zborova Primorsko-goranske županije, s ciljem poticanja budućih suradnji u osmišljavanju zajedničkih programa, koncerata i manifestacija zborske glazbe.

 

Nazad