hr | en

Komorni trio Crisostomo na gostovanju u Vinkovcima i Valpovu

Objavljeno: 2019-06-07

U sklopu Vinkovačke glazbene scene – XXV. sezona, kao gosti ciklusa, nastupit će Komorni trio Crisostomo s djelima , J.S. Bacha, A.L. Sorkočevića, J. Masseneta, M. Glinke, D. Šostakoviča, L.M. Tedeschia. Koncert će se održati 7. lipnja 2019. u 19 sati Gradskom muzeju Vinkovci. Dana 8. lipnja trio će nastupiti sa istim programom i u Valpovu u Kapeli dvorca Prandau-Normann također s početkom u 19 sati. Pokrovitelj ovog koncerta je Ministarstvo kulture RH


 
Komorni trio
CRISÓSTOMO 
Krešimir Marmilić - violina
Matija Štajcar - violončelo
Biserka Krčelić - harfa
 
Petak, 7. lipnja 2019. u 19:00 sati
Vinkovačka glazbena scena – XXV. sezona
Gradski muzej Vinkovci - potkrovlje
Središnji prostor Stalnog etnološkog postava
VINKOVCI, Trg bana Josipa Šokčevića 16 
 
Subota, 8. lipnja 2019. u 19:00 sati
Kapela dvorca Prandau-Normann
VALPOVO
 
 
 
PROGRAM
 
Johann Sebastian Bach:
Arioso
 
Antun L. Sorkočević:
Rondo za violinu, harfu i violončelo
 
Jules Massenet:
Meditacija
 
Dimitrij Šostakovič:
Romanca iz filma „The Gadfly"
 
Jan Ladislav Dussek:
Rondo za harfu, violinu i violončelo
 
Dora Pejačević:
Canzoneta
 
Michael Glinka:
Nocturno i Romanca za violinu, harfu i violončelo
 
Alexander  Glazunov:
Španjolska serenada
 
Luigi Maurizio Tedeschi:
Suite per arpa, violino e violoncello, Op. 46
 
 
 
 
Komorni trio CRISÓSTOMO, u sastavu Krešimir Marmilić - violina, Matija Štajcar – violončelo i Biserka Krčelić – harfa, istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga  glazbenici čija suradnja traje godinama u više sastava, objedinjeni u ansamblu Crisostomo, svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na našu koncertnu scenu te ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Zagreb, Rab, Rovinj, Poreč, Labin, Pazin, Biograd, Tisno, Županja, Murter,.., tek su neka od mjesta gdje je Crisostomo ostvario izvrstan prijem publike. To je i dokumentirano nekolicinom video zapisa koji se mogu pronaći na Youtubeu. 
„…osim glazbenika  i njihovog muziciranja, te ponekog  cvrčka i dakako zasluženog pljeska posjetitelja doista se nije  čuo niti glas. Turisti  koji su prolazili zastali bi i ostali. Najbolji dokaz  da je riječ o pravoj poslastici  za ljubitelje klasične glazbe. (Zadarski list) ….. pobudili su zanimanje domaćih žitelja ali i brojnih gostiju u gradu, te su konačno i ljubitelji klasične glazbe bez sumnje došli na svoje.“
Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.
 
KREŠIMIR MARMILIĆ - rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba. Tonski zapis „Nočni čar“ sa djelima F. Krežme objavljen mu je 2018. godine.
Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza” (1995) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisostomo. Član je Chordes tria. Radio je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. 
Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima. 
Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.
 
MATIJA ŠTAJCAR - rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara; BRT - simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay - Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR - simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član Komornog dua I tria Crisóstomo. Nastupao je i kao solist.
BISERKA KRČELIĆ - diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; magistrirala na Univerzitetu za glazbenu i dramsku umjetnost u Grazu u klasi prof. A. E. Clark. Nastupa solistički i u raznim komornim sastavima u zemlji i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Engleska…). Surađuje sa svim zagrebačkim orkestrima, a bila je član simfonijskih orkestara u Grazu i Beču. Redovna je profesorica harfe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
 
 
 
SLJEDEĆI KONCERT
 
petak  28.06.19. u 20 sati
GUDAČKI KVARTET PORIN
Crkva sv. Vinka Pallottia, VINKOVCI
 
Vinkovačka glazbena scena u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, obuhvaća organizaciju koncerata uz slobodan ulaz, a u svrhu obogaćivanja kulturne ponude Grada i promocije ozbiljne glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe. 
 

Nazad