hr | en

Tribina "Europa glasa za kulturu!"

Objavljeno: 2019-03-26

Od 1. do 3. travnja u Zagrebu će boraviti predstavnici European Music Councila - europske mreže nacionalnih i međunarodnih glazbenih organizacija koje obuhvaćaju cjelokupan glazbeni sektor. Tom prigodom, u ponedjeljak, 1. travnja 2019. u 18 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske održat će se tribina pod nazivom "Europa glasa za kulturu".


 
Iz najave za medije:
 
EMC se posebno zalaže za promicanje 5 muzičkih prava, pokretač je Europske agende za glazbu / European Agenda for Music koja ima za cilj usklađivanje europskog glazbenog sektora kako bi se uspostavio kontinuirani dijalog između kreatora politike i dionika glazbenog sektora. Nositelj je projekta STAMP / Shared training activities for music professionals kroz koji je do sada održano niz aktivnosti koje su bitno podigle razinu znanja i vještina glazbenika i djelatnika u glazbenom sektoru te ih povezali s europskim mrežama. Trenutno vode kampanju u susret europskim izborima pod motom Jačajmo demokraciju! Slavimo kulturu! Glasajmo! 
 
Želeći hrvatski glazbeni sektor upoznati i povezati s ciljevima EMC pozivamo vas na tribinu:  Europa glasa za kulturu! 
 koja će se održati u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4 u ponedjeljak 1. travnja 2019. s početkom u 18:00 sati
 
 
na tribini sudjeluju:
 
Ian Smith, predsjednik European Music Councila 
Ruth Jakobi, glavna tajnica European Music Councila 
Goran Končar, predsjednik Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza
Paolo Sfeci, dopredsjednik Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza
Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja
Sanda Vojković, voditeljica projekta STAMP
 
(Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je potvrditi dolazak na adresu matea@unison.hr do petka 29. ožujka 2019.)

 

Nova kampanja koju EMC provodi u susret europskim parlamentarnim izborima koji će se održati od 23.-25. svibnja je EUROPA GLASA za kulturu, demokraciju, pravednost, slobodu, uključenost, vitalnost, humanost, raznolikost. Tom kampanjom EMC poziva sve građane EU-a da koriste svoje demokratsko pravo glasa i pridonesu osiguravanju demokratske, slobodne i raznolike Europske unije. Glazbeni i kulturni sektor suočeni su sa sve većim pritiscima na slobodu umjetničkog i kulturnog izražavanja uz nove globalne izazove poput digitalizacije i klimatskih promjena. Sve to zahtijeva ambiciozne i svrsishodne kulturne politike na razini EU-a kao temelja jake Europske unije, koju će kulturni sektor podržavati i braniti. Stoga je ključno da kandidati i birači priznaju doprinos kulture EU-u kao nužan izvor jedinstva i snage za suradnju i međusobno razumijevanje.

 

 

Nazad