hr | en

Koncert "Synesthetic Project" u zagrebačkom MM centru!

Objavljeno: 2019-03-26

Multimedijski autorski projekt "Synesthetic Project" glazbenice Nike Bauman okupio je nekoliko glazbenika, plesača i vizualnih umjetnika. Koncert će se održati 31. ožujka u MM centru s početkom u 20 sati.


 
"Synesthetic Project" djelo je Nike Bauman, zagrebačke flautistice sa stalnom adresom u Beču. Kroz niz suradnji s plesačima, vizualnim i multimedijalnim umjetnicima, ona stvara odnose između klasične glazbe i suvremene umjetnosti. Projekt istražuje koncepte raznovrsnosti, komunikacije, tolerancije, razumijevanja, uzajamnog davanja i primanja. Kroz format koncerta, četvero glazbenika, dvoje plesača i vizualni umjetnik izvode djela klasičnih kompozitora istovremeno ih interpretirajući u vlastitim suvremenim medijima. Cilj je stvoriti svijet u kojem je raznolikost ideal, gdje se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica vremena, stila i medija i uživaju u međusobnom dijeljenju i reinterpretaciji svojih kreativnih priča kroz tuđe oči.
 
Nika Bauman (CRO/AT), flauta
Andrija Šimić(CRO), violončelo
Virna Kljaković (CRO/AT), klavir
Marko Ferlan (SLO/AT), gitara
Antonia Dorbić (CRO), ples
Rino Indiono (IDN/AT), ples
Peter Ferlan (SLO), VJ
 
Nika Bauman završila je studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Stalni je član različitih komornih sastava (duo sa slovenskim gitaristom Markom Ferlanom, Ensemble Illyrica, free-improv bend On) s kojima je nastupila na brojnim festivalima diljem Hrvatske i Slovenije. U lipnju je s duom osvojila 1.nagradu na međunarodnom natjecanju u Padovi, a U studenom 2017. sudjelovala je u performansu renomirane grupe Saint Genet u Beču (WUK), a od ožujka do lipnja 2018. djelovala je kao intendantica ciklusa klasične glazbe Musik am Fenster u Beču. Koncertnom dramaturgijom i inovativnim koncertnim formatima počinje se baviti u travnju 2018. pokrenuvši svoj prvi autorski projekt, Synesthetic Project, a u siječnju 2019. sa svojim konceptom "Es war einmal in einem Gasthaus" nastupa u Feldkirchu u Austriji kao jedna od pet finalista HUGO natjecanja za koncertnu dramaturgiju.

Nazad