hr | en

Koncert Papandopulijada u Arheološkom

Objavljeno: 2019-03-13

Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu poziva na koncert pod nazivom "Papandopulijada" koji će se održati u petak, 15. ožujka 2019. u 20 sati. Nastupa Papandopulo kvartet uz gosta, Brunu Philippa na klarinetu.


Glazbeni salon Arheološkog muzeja
Zagreb, trg Nikole Šubića Zrinskog 19
 
 
PAPANDOPULIJADA
Petak, 15. ožujak 2019. u 20 sati 
 
 
PAPANDOPULO  KVARTET
Nikola Fabijanić, sopran saksofon
Gordan Tudor, alt saksofon
Goran Jurković, tenor saksofon
Tomislav Žužak, bariton saksofon
 
 
Gost koncerta:
Bruno Philipp, klarinet
 
 
Program:
 
 
Jean Francaix:         Petite Quatuor   
Tomislav Uhlik:         Papandopulijada
Jean Denis Michat:        The Dark Side   
Gordan Tudor:         Almost Three Sketches (praizvedba)
Giuliermo Lago:        Ciudades
 
 
Cijena ulaznice je 30 kn; za učenike, studente i umirovljenike 15 kn
 
Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić (Zagreb, 1976.), sopran saksofon, Gordan Tudor (Split, 1982.), alt saksofon, Goran Jurković (Zagreb, 1983.), tenor saksofon, i Tomislav Žužak (Zagreb, 1978.), bariton saksofon, svi redom diplomanti Muzičke akademije u Zagrebu iz razreda prof. Dragana Sremeca. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Tijekom studija i u godinama nakon diplome djelovali su, uz ostale glazbeničke aktivnosti, u sastavu New sax quartet, s kojim su od 2000. godine ostvarili niz zapaženih nastupa. Godine 2013. promijenili su ime u Papandopulo kvartet.
 
Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i glazbenim manifestacijama kao što su Glazbene večeri u sv. Donatu, Riječke ljetne noći, Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri,  Koncerti u Eufrazijani u Poreču, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, AudioArt festival u Puli i Dani nove glazbe u Splitu, Dani hrvatske glazbe u Beču i festival Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Parizu, Strasbourgu, Hercegnovom i drugim gradovima. Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike.
 
 
Bruno Philipp (Zagreb, 1978) diplomirao je klarinet na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u klasi prof. Milka Pravdića, a trogodišnje usavršavanje nastavio je u Parizu. Na hrvatskom natjecanju PAPANDOPULO 2012, osvojio je prvu nagradu. Surađuje s mnogim ansamblima po Hrvatskoj i inozemstvu. Pedagog je u zvanju profesora mentora na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Nazad