hr | en

Međunarodno natjecanje glazbenika "Bistrički zvukolik" u svibnju - poziv za prijave

Objavljeno: 2019-03-08

Udruga Svesvir iz Marije Bistrice poziva mlade talentirane glazbenike da se prijave na ovogodišnji Bistrički zvukolik – međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje će zajedno s pratećim koncertima biti održano od 2. do 5. svibnja u Mariji Bistrici. Natjecanje će biti održano u kongresnoj dvorani BlueSun Hotela Kaj, a ocjenjivat će ga stručni sud u kojem će i ove godine biti 12 uglednih glazbenika i glazbenih pedagoga. Solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije. Svi se sudionici mogu natjecati u samo jednoj mješovitoj disciplini. Rok za prijave je 15. travnja.


 
Ove je godine dodatno povećan nagradni fond pa će tako biti isplaćena i rekordna pojedinačna nagrada, naime najbolji solist u kategoriji bez dobnog ograničenja bit će nagrađen sa čak 1.000 eura. Rok za prijavu je 15. travnja, a organizatori  ističu kako bi ovogodišnje izdanje moglo nadmašiti prošlogodišnji rekordni odaziv od 141 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. 
Bistrički zvukolik su proteklih godina prepoznali i podržali Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatsko društvo udruge gitarskih pedagoga, Hrvatsko društvo flautista, Europska udruga klavirskih pedagoga, Europska udruga gudačkih pedagoga, kao i brojni sponzori te pokrovitelji Ministarstvo kulture, Krapinsko-zagorska županija, Općina Marija Bistrica i Hrvatsko nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke.

Više informacija pronađite na webu i facebooku Bistričkog zvukolika.
 

w
ww.bistricki-zvukolik.com.hr
 
Udruga „Svesvir”
49246 Marija Bistrica, Šopčev prolaz 16 a 
ivan.palanovic@gmail.com
 
 
 

Nazad