hr | en

Predstavljena pjesma "Jerusalem" Antuna Tomislava Šabana

Objavljeno: 2019-03-08

U četvrtak 7. ožujka 2019. godine u 17 sati u kinu Tuškanac predstavljena je pjesma i video spot "Jerusalem". Glazbu i tekst potpisuju Antun Tomislav Šaban / Essky, izvođači su Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem autora, Zbor Cantores sancti Marci i Damir Kedžo. Za izradu spota zaslužni su Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.


 
 
 
Jeruzalem, sveti grad triju religija, već stoljećima je duhovna ali i umjetnička inspiracija milijunima židova, kršćana i muslimana. Svoju duhovnost i glazbeni talent ovog su puta u pjesmu “Jerusalem” zajednički pretočili jedan Hrvat i jedan Izraelac s londonskom adresom. To je pjesma kojom se pozdravlja Sveti Grad, izražava molitva za mir; pjesma kojom se poziva na pomirbu i suživot svih onih koji Jeruzalem vide kao svoj dom. Glazbenici Zagrebačke filharmonije su pjesmu “Jerusalem” prepoznali kao neobičnu i vrijednu kombinaciju simfonizma, duhovne šansone i pop glazbe te su se rado odazvali da je svojim muziciranjem ponesu do publike. Pjevači oratorijskog zbora “Cantores Santi Marci” su bili jednako spremni otpjevati refrene i podariti time ovoj skladbi svečani, himnički karakter. A Damir Kedžo, hrvatska pjevačka zvijezda u usponu, pokazao se pravim solistom koji će se sa svojim jedinstvenim glasom usuditi stati na vrh piramide od stotinjak glazbenika i do kraja iznijeti ovo najneobičnije glazbeno ostvarenje posljednjih godina.
 
Pod dirigentskom palicom i producentskom paskom svog autora i idejnog začetnika Antuna Tomislava Šabana, ova pjesma osvaja kako svojim raskošnim simfonijskim zvukom tako i svojom snažnom ali jednostavnom duhovnom porukom. Zajedno s pjesmom nastao je i spektakularni video autora Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića: slikom odlazimo u Jeruzalem gdje u četiri minute putujemo kroz vrijeme i gledamo priču o skladatelju i pjevaču. 

Nazad