hr | en

U tijeku je finalno glasovanje za Cesaricu!

Objavljeno: 2019-01-09

Glasovanje traje do 21. siječnja, a završna svečana dodjela nagrada održat će se 29. siječnja.


 
Iz objave za medije Unisona:
 
U ponedjeljak, 31. prosinca započeo je finalni krug glasovanja za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesaricu. Pod motom “Moj glas za hit godine” publika je proteklih godinu dana svaki mjesec glasovala za svoje favorite i pjesme koje najviše voli i sluša, a sada je došao red da svojim glasovima odabere i najveći hit među 14 finalista. Glasovati se može na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike. 
 
Pjesme nominirane za Cesaricu - nagradu publike za hit godine su:
 
Hit siječnja: Ivan Zak “Da si tu”
 
Hit veljače: Željko Bebek “Ono nešto naše”
 
Hit ožujka: Željko Bebek i Oliver Dragojević “Ako voliš ovu ženu”
 
Hit travnja: Petar Grašo “Ako te pitaju”
 
Hit svibnja: Franka “S tobom”
 
Hit lipnja: Zsa Zsa “Pruži mi ruku”
 
Hit srpnja: Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri”
 
Hit kolovoza: Mia “Do posljednjeg retka”
 
Hit rujna: Zaprešić Boys “Igraj moja Hrvatska”
 
Hit listopada: Franka “Kao ti i ja”
 
Hit studenoga: Domenica & Kedžo “Mi protiv nas”
 
Hit prosinca: Opća opasnost “Da je Bog dao”
 
Tamburaški hit: Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim”
 
Klapski hit: Klapa Rišpet “Šta mi ljube oćeš kazat”
 
Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima i odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica - Hit godine.
 
Odabir pjesama te glasovanje publike odvijalo se tijekom cijele prošle godine, a u konkurenciji su se našla najbolja glazbena ostvarenja iz 2017. i 2018. godine. Svaki mjesec publici se predstavilo 5 pjesama odabranih pomoću kvalitetenog digitalnog rješenja te temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama i popularnosti pjesama kod publike, pritom uzimajući u obzir i javno dostupne video brojeve na servisu YouTube. Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra.
 
Konkurencija je bila je jaka, no publika je rekla svoje i unazad proteklih godinu dana svaki je mjesec svojim glasovima odabrala mjesečni hit te tako nominirala jednu pjesmu u finale. Glasovanje za Cesaricu odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologija podrži svog favorita i glasuje za hit godine!
 
Za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.
 
Finalno glasovanje traje od ponedjeljka, 31. prosinca, do ponedjeljka, 21. siječnja 2019. u ponoć.
 
Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u velikoj završnici u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji 29. siječnja. Na svečanoj ceremoniji nastupit će mnogobrojni finalisti te će biti dodjeljene i brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, Cesarici - nagradi publike za hit godine.
 

 
 
Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” publika odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica - Hit godine, a u konkurenciji su se našla najbolja glazbena ostvarenja 2017. i 2018. godine.
 
Odabir pjesama te glasovanje publike odvijalo se tijekom cijele godine, a svaki mjesec publici se predstavilo 5 pjesama odabranih temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama te popularnosti pjesama kod publike, pri tom uzimajući u obzir javno dostupne video brojeve na servisu YouTube.
 
Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, odlukom Upravnog odbora Cesarice, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za hrvatsku glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. U mjesecu listopadu publici se predstavilo najboljih pet pjesama tamburaškog žanra dok je u mjesecu studenom publika birala klapski hit. Tamburaški i klapski hit također su nominirani za Cesaricu te ulaze u finalni krug glasovanja.
 
Tko će biti dobitnik nagrade ovisi samo o publici, jer statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.
 
Kriteriji izbora pjesama detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama Cesarice, a sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti i na društvenim mrežama.
 
Službena stranica: cesarica.org
 

Nazad