hr | en

Peti koncert MAGsezone - u Solinu

Objavljeno: 2018-12-03

Koncertom Ivane Bandalo, klarinet i Antonije Škorput, gitara u utorak 4. prosinca 2018. godine nastavlja se MAGsezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Koncert će se održati u Domu kulture Zvonimir u Solinu s početkom u 19.30 sati. Na programu su djela J. Truhlářa, J. Kuffnera, A. Piazzolle i C. Machadoa.


 
IVANA BANDALO podjednako se bavi solo izvedbama, komornom glazbom i orkestrom. Nakon završene osnovne glazbene škole u Kaštelima i srednje glazbene škole Josipa Hatzea upisuje se na Umjetničku akademiju u Splitu gdje je diplomirala u klasi profesora Željka Milića. Tijekom školovanja osvojila je brojne nagrade i održala više solističkih i komornih koncerata.
 
ANTONIJA ŠKORPUT rođena je 1992. godine u Splitu. Gitaru je počela svirati u Glazbenoj školi Josipa Hatzea gdje završava osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Anđele Jerkunice-Milišić. Do sada je nastupila na više koncerata i glazbenih natjecanja na kojima je osvojila mnogobrojne nagrade. Studij gitare je završila na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Maroja Brčića. Duo je nastao iz dugogodišnjeg prijateljstva i želje za zajedničkim muziciranjem. Budući da je ova kombinacija rijetka, program se sastoji od originala i aranžmana koje su same priredile. Do sada su sudjelovale u projektu Biljke i svirke u Galeriji Meštrović, te svirale improvizaciju uz nijemi film na Bokun festivala.
 
***
 
Udruga MAG osnovana je 2010. godine i za vrijeme višegodišnjeg kontinuiranog djelovanja profilirala se u jednog od glavnih pokretača izvaninstitucionalne kulturne aktivnosti u gradu Splitu. Naime, u organizaciji MAG-a do sada je održano osam MAGfestivala komorne glazbe i sedam koncertnih sezone s ukupno više od 90 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao. To su uz stalnu publiku prepoznale i nadležne institucije, pa djelovanje Udruge MAG potpomaže Grad Split,  Županija Splitsko-dalmatinska i Ministarstvo kulture RH.  MAGfestival je dobitnik prestižne EFFE etikete koju dodjeljuje Europsko festivalsko udruženje na osnovu kvalitete i originalnosti projekta. Udruga MAG je dobitnik posebne nagrade za umjetnost u 2013. godini koje dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija. Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska, a ulaz na koncert je slobodan.
www.udrugamag.com

Nazad