hr | en

Violinistica Lara Rimac u Staroj gradskoj vijećnici

Objavljeno: 2018-12-03

Umjetnička organizacija Cristoforium poziva Vas na solistički recital mlade violinistice Lare RIMAC u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. u 19 sati u galerijskom prostoru Kristofor Stanković na Gornjem gradu, Ćirilometodska 5. Za drugi koncert druge sezone Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici koju organizira Umjetnička organizacija Cristoforium uz podršku Gradske skupštine grada Zagreba, mlada violinistica Lara Rimac pripremila je poseban program sastavljen isključivo od djela jednog od najvećih skladatelja svih vremena - Johanna Sebastiana Bacha. Ulaz je slobodan.


 
 
Stara gradska Vijećnica
Galerijski prostor Kristofor Stanković
Ponedjeljak, 3. prosinca 2018. u 19 sati
 
Program:
 
Johann Sebastian Bach: 
 
Sonata za solo violinu br. 1 u g-molu, BWV 1001 
Adagio 
Fuga 
Siciliana 
Presto 
 
Partita za violinu solo br. 1 u h-molu, BWV 1002 
Allemanda 
Double 
Courante 
Double 
Sarabande 
Double 
Tempo di Bourree 
Double 
 
Partita za violinu solo br. 3 u E-duru, BWV 1006 
Preludij 
Loure
Gavotte en Rondeau 
Menuet 1 
Menuet 2 
Bourree 
Gigue 
 
 
LARA RIMAC, violina
Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović
 
ULAZ SLOBODAN!
 
 
Lara Rimac rođena je u Zagrebu 31. svibnja 1996 godine. U dobi od šest godina počinje učiti violinu kod prof. Vladimira Zlatka Sveraka. Te iste godine upisuje glazbenu školu u Brežicama (Slovenija). Srednje muzičko školovanje nastavlja u glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru, a 2013. godine upisala je studij violine na 'Muzičkoj akademiji' u Zagrebu u klasi prof. Susanne Yoko Henkel. Tokom studija usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Leonida Sorokowa, Stefana Milenkovića i Evgenije Epshtein. Od 2006. godine redovito sudjeluje na natjecanjima te postiže zapažene rezultate. Osvaja prve i druge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih se istiće drugo mjesto s pripadajućom nagradom na međunarodnom natjecanje 'Etide i skale' 2011. godine u Zagrebu. S kolegicom Martom Stanec, 2011. te 2012. godine osvojila je prve nagrade na natjecanju komornih sastava u Opatiji u kategoriji dueta. 2016. godine, dobiva drugu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a 2016. Sudjelovala je i na natjecanju 'Mladi virtuozi' 2017. godine.
Godine 2010. je održala prvi samostalni cjelovečernji recital u Samoboru. Budući da je to grad u kojem Lara živi, redovito sudjeluje u različitim glazbenim aktivnostima Samobora. U suradnji s klaviristicom Srebrenkom Poljak 2016, održala je recital u Galeriji Prica, a 2018. solo recital s klaviristicom Tanjom Činč iz Slovenije. Redovito nastupa i komponira sa zborom mladih 'Franjevačke crkve' u Samoboru, a od 2014. godine sudjeluje na humanitarnom koncertu 'Neka se čuje do neba glas'. Kao aktivan komorni glazbenik svirala je u 'Gray ansamblu' (kvintet/kvartet). Redovito nastupa u Brežicama na koncertima bivših učenika 'Glasbene šole Brežice'. Svirala je u 'Hrvatskom komornom orkestru' i 'Zadarskom komornom orkestru'. 2017. godine je, na 'Muzičkoj akademiji', odbrana za nastupe u projektima 'Zagrebačkih solista' i 'Zagrebačke filharmonije'. Uz intenzivne pripreme na studiju zadnje godine 'Muzičke akademije' u Zagrebu, Lara se, uz asistenciju prof. Ivana Prpića Vune, koji je autor edicije 'Sonata i partita za violinu solo' J. S. Bacha, posvetila intenzivnom studiju Bachovog opusa za violinu solo.

Nazad