hr | en

Najbolje od američke glazbe u čast Draženu Petroviću

Objavljeno: 2018-11-05

Koncert ciklusa Lisinski subotom posvećen sportskom heroju


 
Stvarao je magiju na košarkaškom terenu, očaravao sportske entuzijaste i profesionalce diljem svijeta. Dražen Petrović ostavio je iza sebe veliko naslijeđe, uspjehe koji su i danas inspiracija mladim sportašima koji još uvijek na leđima s ponosom nose ime svojega idola.
 
U spomen na toga velikana, ciklus Lisinski subotom, u subotu, 17. studenoga u 19.30 sati, ugošćuje najbolje mlade glazbenike – Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem američkog dirigenta, maestra Franza Antona Kragera. Izvode najpoznatija djela iz zemlje u kojoj je Dražen Petrović nadmašio svaku konkurenciju, dospio do samog vrha te postao poznat kao “košarkaški Mozart”.
 
Bernsteinova Prva simfonija, Hansonova Pjesma demokracije i ulomci iz Gershwinove opere Porgy i Bess samo su dio bogatog programa koji slavi mladenački duh, udahnjuje svježinu u tradicionalni repertoar Ciklusa. Simpatije prema tim vrhunskim remek-djelima nisu skrivali ni Billie Holiday, Ray Charles, Frank Sinatra, Aretha Franklin ni Ella Fitzgerald na čiji su rad ta djela imala neosporan utjecaj. 
 
Ulaznice se mogu kupiti na www.lisinski.hr  te na blagajni Dvorane.
   

Nazad