hr | en

Koncert etno glazbe "Gradovi i sela" u Dubravi - Zrinka Posavec

Objavljeno: 2018-10-12

Koncert etno glazbe "Gradovi i sela", održat će se u petak 12. listopada 2018. u 19.30 u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a. Nastupit će Zrinka Posavec uz pratnju pijanistice Kristine Bjelopavlović Cesar i udaraljkaša Borne Šercara.


 
U protekle tri godine Zrinka Posavec ističe se kao vrsna intepretatorica etno glazbe. Ova akademska glazbenica izgradila je stil pjevanja autentičnih, suvremenih, energičnih i osjećajnih intepretacija koje nude publici sasvim drugi pogled u svijet etno glazbe. Na koncertnom repertoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama (sevdalinke, sefardske pjesme, međimurske pjesme, slavonske pjesme,  starogradkse pjesme), te autorske pjesme Zrinke Posavec, koje su duboko naslonjene na tradicijsku glazbu, ali svakako donose novu i glazbenu i poetsku materiju.
 
Zrinka Posavec nastupa uz glasovirsku pratnju  Kristine Bjelopavlović Cesar i udaraljkaša Borne Šercara, vrsnih i višestruko nagrađivanih glazbenika. Ova suradnja plod je njihova zajedničkog koncertiranja i istraživanja etno glazbe, koja publici pruža  novi put u glazbenu mantru isprepletenu tradicijskim pjevanjem, lirskim narodnim pjesamama, improvizacijskom glazbom i osobnim zvukom. 
 

Nazad