hr | en

6. Međunarodna autorska kreativna konferencija - MAKK 2018.

Objavljeno: 2018-10-11

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, ovogodišnji MAKK održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, 22. i 23. studenog. Konferencija će i ove godine okupiti brojne kreativce iz svijeta glazbe, filma, medija, književnosti, ali i stručnjake novih tehnologija i digitalnog poslovanja.


 
Bit će riječi i o tome što nam zapravo donosi nova europska Direktiva o autorskom pravu te kako će se ona odraziti na svakodnevni život kreativaca, ali i krajnjih korisnika. Uz navedeno razmatrat će se i sljedeće teme: zarada od internetskih sadržaja, značaj i razvoj domaće industrije videoigara, glazba kao pokazatelj duha nacije i društvenih promjena.
 
Sadržaj predavanja i panel diskusija prvog dana konferencije uređuje stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Drugi dan konferencije bit će posvećen aktualnim europskim i hrvatskim temama iz pravne perspektive, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo.
 
HDS ZAMP ove godine na konferenciji ugošćuje i svjetski priznatog autora, producenta i glazbenog kreativca, Guyja Chambersa, uz Robbieja Williamsa, zaslužnog za pop himne kao što su „Angels“, „Rock DJ“, „Feel“, „Let me entertain you“, „Strong“ i niz drugih. Ekskluzivno za publiku MAKK-a, Chambers će u Zagrebu približiti svoj autorski rad i suradnju s Williamsom i ostalim zvijezdama, otkriti neke tajne zanata i podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti autora i autorstva, na offline i online terenu.
 
Službeni program konferencije i kompletan popis govornika bit će uskoro objavljeni na službenim web stranicama, a sadržaj MAKK-a možete pratiti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.
 
www.zamp.hr

Nazad