hr | en

Oda-birano na HR1 - nova premijera "Miha s Parzivalom - violina preobrazbe" , utorak 9.10. u 18.15

Objavljeno: 2018-10-09

Oda-birano donosi premijeru nove glazbeno-dokumentarne priče "Miha s Parzivalom – violina preobrazbe" u kojoj autorski dvojac Đino Đivanović i Srđan Nogić istražuju intrigantnu potragu za Gralom, duhovni put vizionara i inovatora, violinista Mihe Pogačnika i njegove violine "Parzival" Guarneri iz 1710.


 
Od priče o svirci u Keopsovoj piramidi, do svirke nekolicini namjernika u Motovunu, otvara se put misije čovjeka koji teži preobrazbi Europe, a glazbom pokušava poticati pozitivne društvene promjene, te u polju biznisa originalnom metodom aplikacije klasične glazbe otvara procese reorganizacija velikih svjetskih kompanija.
 
Slovenski umjetnik Miha Pogačnik bio je nedavno i u Zagrebu (upravo na 45. obljetnicu svoje prve izvedbe Bachovih sonata i partita u Zagrebu), te privukao neočekivano velik broj slušatelja u dvorani Dominikanskog samostana bl. Antuna Kažotića. Majstorska izvedba, spoj umjetnosti i filozofije u inicijaciji publike transformacijskim moćima glazbe zabilježena u tragu dokumentarnog zapisa.
 
Tajna, glazba, majstorsko djelo, genijalnost, rezonancija, identitet, polifonija, transformacija, Europa. To su neki od ključnih pojmova koji sačinjavaju konstelaciju životnog, umjetničkog i duhovnog puta Mihe Pogačnika.
Konačno, u fokusu Mihine misije je pojedinac, čovjek koji traga za Gralom.
 
Oda-birano: Miha s Parzivalom – violina preobrazbe
utorak 09.10. HR1 u 18.15
spikerska suradnja Gordana Kovačić
autori Đino Đivanović i Srđan Nogić
tonmajstor Srđan Nogić
urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović
 
http://mihavision.com/

Nazad