hr | en

Tjedan na Bundeku

Objavljeno: 2018-07-17

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Pridružite nam se stoga na omiljenome zgrebačkom jezeru - osvježite ljeto koncertima na Bundeku!


A na novoj, obnovljenoj pozornici tu nas već sutra - u utorak 17.7. očekuje sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup bit će prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekoga svijeta - ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa...
 
U srijedu 18.7. na Bundeku ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum - harmonika, Mat Muntz - bas i Vicente Hansen - udaraljke. Godine 2017. Astrid je u Americi izdala album Riva uz rasprodanu koncertnu promociju u Weill Recital Hallu newyorškoga Carnegie Halla. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.
 
Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je, pak, četvrtak 19.7. kada na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.
 
Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve koncerte je - slobodan!
 
Doista je kul ovih večeri biti u Novome Zagrebu. Osvježite, stoga, ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

 
PROGRAMI
 
UTORAK 17.7. - 21:00
Ansambl GLAS YUNANA (Kina)
U suradnji s Međunarodnom smotrom folklora
 
 
SRIJEDA 18.7. - 21:00
ASTRID MUSIC
 
Astrid Kuljanić, glas
Ben Rosenblum, harmonika
Mat Muntz, bas
Vicente Hansen, bubnjevi
 
 
ČETVRTAK 19.7. - 21:00
ANTOLOGIJSKI HRVATSKI EVERGREENI
TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-a & KLAPA KAMPANEL
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD
 
 
 
Osoba za kontakt
Borko Špoljarić / G.A.D. PRODUKCIJA
borko.spoljaric@gad.hr / 091 76 30 462

Nazad