hr | en

Otvorenje 8. međunarodnog festivala klasične glazbe u Novom Vinodolskom

Objavljeno: 2018-07-16

Otvorenje 8. međunarodnog festivala klasične glazbe u Novom Vinodolskom održati će se u ponedjeljak 16. srpnja u 21.00, u crkvi Sv. Filipa i Jakova. Nastupiti će Češki komorni orkestar Praški virtuozi pod umjetničkim vodstvom Oldřicha Vlčeka sa solistom Miroslavom Ambrošom. Na programu su djela J. Suka, F. Mendelsohna, A. Dvoržaka, A. Vivaldija i A. Bazzinija. Festival će trajati do 13. kolovoza.


Osmu godinu za redom, Umjetnička organizacija Art Novi u suradnji sa Centrom za kulturu Novog Vinodolskog i Turističkom zajednicom Novog Vinodolskog  priprema Međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski. 
 
I ove će godine na Festivalu nastupiti renomirani hrvatski glazbeni umjetnici, a domaći i strani posjetitelji imati će priliku čuti i izvrsne strane glazbenike. Festival protiče u jeku turističke sezone, u vremenu od 16. srpnja do 13. kolovoza. Na rasporedu je pet koncerata: koncert Praških solista (Češka), gitariste Jorgea Luiza (Brazil), dua Tamara Coha Mandić i Diana Grubišić Ćiković, flauta i harfa, Zagrebačkog kvarteta i Puhačkog ansambla Kalamos. Pored kontinuiteta svih ovih godina Festival uspjeva održati i kvalitetu te oplemenjuje i obogaćuje kulturnu ponudu, zahvaljujući čemu je već ucrtan u mapu kulturnih događanja.
 
Organizatorski tim čine Mario Butorac, Ivan Balažević, Maja Oršić Magdić, a umjetnička ravnateljica je Maria Mikulić Štimac.
 

Nazad