hr | en


Još jedno gostovanje Camerate Zagreb u Bernu

Ansambl Camerata Zagreb ponovno će nastupiti pod umjetničkim vodstvom Mathiasa Behrends sa Belper Chor u poznatoj koncertnoj dvorani Menuhinov Forum ovog rujna. Nakon rasprodana tri koncerta u istoj dvorani prije dvije godine i tada snimljenog live CD-a prvijenca "Put u Veneciju", ponovno ce nastupiti na tri koncerta 27. i 29. rujna u 19.30 seati te 1. listopada u 17 sati i predstaviti novi program pod naslovom "Noc snažnih emocija"!


Koncert Stefana Milenkovića i Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac

Istaknuti violinist Stefan Milenković održat će koncert s Karlovačkim komornim orkestrom Glazbene škole Karlovac u ponedjeljak, 2. listopada 2017., s početkom u 20.00 sati u Domu OSRH Zrinski u Karlovcu. Povod je obilježavanje 30. obljetnice djelovanja ansambla.


Otvorenje MIMO 5 sezone uz "Dreampop jučer, danas, sutra"

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada 2017. u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.


Koncert mladog glazbenika Martina Kutnara

U srijedu 20. rujna 2017. u 20 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, recital na harmonici i violončelu održat će Martin Kutnar, student prve godine violončela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dobitnik brojnih prvih nagrada na natjecanjima mladih glazbenika.


Svečano otvorenje 47. Varaždinskih baroknih večeri

Koncertom Zbora Purcell i Orkestra Orfej Japan u petak, 22. rujna, počinju Varaždinske barokne večeri na kojima će se ove godine predstaviti najbolji mađarski ansambli, najavljeno je u petak, 15. rujna, na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je istaknuto da će zemlja partner idućeg VBV-a biti Japan.


Otvorenje sezone Ansambla Cantus

Cantus Ansambl sezonu 2017./2018. otvara s velikom proslavom 150. godišnjice Konfederacije Kanade: projekcijom glazbenih dokumentaraca 21. rujna u kinu Tuškanac s početkom u 20.00 sati, dok će 25. rujna u Laubi Cantus Ansambl zajedno s kanadskim gostima (dirigentom Tak-Ng Laiom, violinisticom Joyce Lai i pijanisticom Erikom Crinó), predstaviti izbor djela kanadskih skladatelja od kraja 19. do 21. stoljeća.


Koncert zbora Cantores Sancti Marci u Zagrebačkoj katedrali

Koncertom zbora Cantores Sancti Marci pod ravnanjem mo. Jurice Petrača, te istaknutog hrvatskog orguljaša Pavla Mašića, u četvrtak 21. rujna u 20 sati, zaključit će se ovogodišnji Festival Orgulje Zagrebačke katedrale. Na programu su djela Alaina, Derringa, Duruflea, Viernea, Liszta, Haydna, Rahmanjinova i Händela.


Off ciklus Zagrebačke filharmonije - Stjepan Hauser

U petak 6. listopada 2017. u Dvoranu Lisinski stiže planetarno popularni violončelist Stjepan Hauser te uz Zagrebačku filharmoniju i austrijsku dirigenticu Elisabeth Fuchs priprema jednu sasvim posebnu, po svemu off koncertnu večer!


Glazbeni poučak 2017. - koncert Srđana Bulata u Rovinju

Četvrti koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak održat će se u srijedu 20. rujna 2017.g. u 18 sati u MMC -u. Nastupa Srđan Bulat, gitara.


Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2018. Obrazac za prijavu nalazi se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada.