hr | en


Nagrada „Josip Andreis“ Muzičkom informativnom centru KDVL za izdanje partiture i glasovirskog izvatka opere „Ljubav i zloba“ Vatroslava Lisinskog

Hrvatsko društvo skladatelja na Godišnjoj skupštini održanoj 19. svibnja u Požegi objavilo je dobitnike svojih godišnjih nagrada za 2018. godinu. Među nagrađenima je i Muzički informativni centar Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za izdanje partiture i glasovirskog izvatka opere "Ljubav i zloba" Vatroslava Lisinskoga.


Emocije i oduševljenje na izvedbi "Ere s onoga svijeta" u Münchenu

Izniman događaj za hrvatsku kulturu i doživljaj za sve koji su mu svjedočili, priredili su u Prinzregententheateru u Münchenu Zbor Hrvatske radiotelevizije, solisti, Radijski orkestar iz Münchena i njegov šef-dirigent, maestro Ivan Repušić. Riječ je o koncertnoj izvedbi komične opere u tri čina Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca prema libretu Milana Begovića, koja je od praizvedbe 1935. stekla status najomiljenije hrvatske opere.


Bavarski radio o Jakovu Gotovcu!

Bavarski radio u proteklih nekoliko svibanjskih dana emitirao je niz emisija posvećenih hrvatskom skladatelju Jakovu Gotovcu! Jedan od povoda bila je izvedba Gotovčeva "Ere s onoga svijeta" koja se dogodila u nedjelju, 19. svibnja u Prinzregententheateru u Münchenu, u ciklusu Nedjeljnih koncerata Radijskog orkestra iz Münchena. U izvedbi su sudjelovali i Zbor Bavarskog radija te Zbor HRT-a, pod ravnanjem mo. Ivana Repušića, šefa dirigenta minhenskog Radijskog orkestra.


Tjedan u Lisinskom: od 20. do 26. svibnja 2019.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 20. do 26. svibnja 2019.


"Filharmonija budućnosti" u Splitu

Članovi Orkestra HNK Split i učenici Glazbene škole Josipa Hatzea ponovno udružuju snage na koncertu Filharmonija budućnosti, čijim šestim izdanjem u petak 24. svibnja 2019. u 20 sati na velikoj pozornici splitskog teatra dirigira Gianna Fratta.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 20. do 26. svibnja 2019.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 20. do 26. svibnja 2019.


Koncert Akademskog muškog zbora FER-a

Drugi godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se pod ravanjem mo. Josipa degl'Ivellia u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 20 sati u ulaznom predvorju FER-a (Unska 3, Zagreb). Gost im je Pjevački zbor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu Z(U)BOR. Ulaz je slobodan.


Majstorski ciklus - Priča žene

Koncert pod naslovom "Priča žene" Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Večeri na Griču otputovale u MUO - najavljen bogat program

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 15. svibnja 2019. predstavljeno čak devet vrhunskih koncerata mnogobrojnih glazbenih zvijezda, ovogodišnje manifestacije Večeri na Griču-Na službenome putu! koja će se iznimno održati u Muzeju za umjetnost i obrt.


Mladi glazbenici u ozračju tambure - poziv na koncert

Posljednji ovosezonski koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz ciklusa U ozračju tambure, održat će se u nedjelju 26. svibnja u 20 sati u studiju Zvonimir Bajsić (HRT).