hr | en


Vincent Dubois - iz Notre-Dame u Lisinski!

Katedralni orguljaš pariške crkve Notre-Dame - Vincent Dubois, vrhunski umjetnik svjetskoga glasa, demonstrirat će što sve mogu orgulje Wernera Walckera u zagrebačkom Lisinskom! U subotu, 19. siječnja 2019. u 19.30. Ciklus Lisinski subotom!


Rezultati natječaja “Tradicional”

Rezultati Natječaja Hrvatskog društva skladatelja za potporu glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva u području tradicijske glazbe za 2019. godinu


Novi video prijenosi na HDS RecordingPlusScore kanalu

Novi video prijenosi na HDS RecordingPlusScore kanalu


Tango večer u Kneževoj palači

U četvrtak, 17. siječnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači s početkom u 20 sati održat će se Tango - milonga.


Četvrti koncert iz Ciklusa Lesić

Četvrti koncert osmoga Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić ugostit će u četvrtak, 17. siječnja 2019. u 19.30 u Gotičkoj dvorani u Muzeju grada Splita mladog klarinetista Danijela Hrgara. Na glasoviru ga prati Dalija Šaban.


Studenti Muzičke akademije nastupaju uz Zagrebačku filharmoniju

I ove godine Zagrebačka filharmonija i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu daruju koncerte Gradu, studentima Muzičke akademije i njihovim profesorima, pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, studentima Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskoj glazbenoj mladeži te svim građankama i građanima Zagreba... Koncerti će se održati u utorak, 22. siječnja, te u petak, 25. siječnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, s početkom u 19.30 sati.


Tamara Obrovac predstavlja Hrvatsku na konferenciji Songwriter's Expo u Budimpešti

Hrvatska etno jazz kantautorica Tamara Obrovac sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora - Songwriter's Expo 2019, koja će se održati 18. i 19. veljače u Budimpešti, objavio je HDS ZAMP.


Trio Franolić Ćulap Jovanović predstavlja novi album "Faza"

"Faza" donosi devet autorskih kompozicija skladanih u makamima (arapskim ljestvicama). Odsvirane su na oudu – arapskoj lutnji (Franolić), udaraljkama (Ćulap) i usnoj harmonici (Jovanović). U skladbama se miješaju arapska glazba, balkanski ritmovi, indijske rage, džez i bluz. I sami nazivi većine od devet skladbi su skraćenice od naziva originalnih makama ljestvica, a upućuju na određenu ljestvicu u kojoj je kompozicija skladana, npr. Nah je izveden od makama Nahawand-Kabir. Naziv albuma Faza upućuje na trenutni glazbeni izričaj trija Franolić Ćulap Jovanović.


16. Međunarodni tjedan udaraljkaša

16. Međunarodni tjedan udaraljkaša održat će se od 16. do 19. siječnja 2019. u Bjelovaru.


Otvoren natječaj “Rudolf i Margita Matz”

Hrvatsko društvo skladatelja dana 14. siječnja 2019. raspisuje NATJEČAJ za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“