hr | en


Glazbeni salon Arheološkog muzeja - Zlatko Josip Grgić, gitara

Gitarist Zlatko Josip Grgić gost je Glazbenog salona Arhološkog muzeja u Zagrebu u petak, 23. ožujka 2018. u 20 sati.


Zagrebački gitarski trio u Gospiću

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine, u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ u Gospiću, koncert će održati Zagrebački gitarski trio. Koncert počinje u 20 sati i ulaz je za sve posjetitelje slobodan.


Dani pasionske baštine u Solinu

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin priređuje manifestaciju pod nazivom Dani pasionske baštine koja će se održati u Solinu od 19. do 23. ožujka 2018. godine.


"Noć glazbe" i "Kava s Bachom" u Karlovcu

"Noć glazbe" i "Kava s Bachom" u Karlovcu održava se četvrti put u organizaciji Glazbene škole Karlovac. Manifestacijom se žele svečano obilježiti dolazak proljeća i 333. rođendan Johanna Sebastiana Bacha.


Drugi koncert iz ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

Drugi koncert iz VII. ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić održat će se u utorak, 20. ožujka 2018. u 19.30 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Nastupaju: Veronika Ćiković i Brin Bernatović - duo harfi (Hrvatska/Solovenija) & Paulo Rušnov - klasična harmonika (Hrvatska).


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 19. do 25. ožujka 2018.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 19. do 25. ožujka 2018.


Dani Debussyja u Velikoj Gorici

Umjetnička škola Franje Lučića organizira "Dane Debussyja u Velikoj Gorici" kojima će se Velika Gorica ucrtati na kartu svjetskih gradova koji obilježavaju 100. obljetnicu smrti velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja. Manifestaciju su osmislili nastavnici škole Krešimir Starčević i Irena Paulus, a obuhvaća koncerte, predavanja i projekcije filmova. Sva događanja održat će se u Koncertnoj dvorani G. Š. Franje Lučića (Slavka Kolara 39, Velika Gorica), a ulaz je slobodan.


Petrit Çeku u Hrvatskom glazbenom zavodu

Vrsni gitarist Petrit Çeku gostovat će u četvrtak, 22. ožujka 2018. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Na programu je integralna izvedba Bachove Suite za violončelo u obradi Valtera Dešpalja. Koncert organizira Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika.


Ansambl Antiphonus - Monteverdi u ciklusu Triade

U utorak 20. ožujka u 20 sati Ansambl Antiphonus će u Muzeju za umjetnost i obrt održati posljednji koncert ove sezone u sklopu svog tradicionalnog ciklusa Triade.


Ciklus koncerata "Stabat Mater" u Pregradi, Zagrebu i Šibeniku

Ciklus korizmenih koncerata s izvedbom djela "Stabat Mater" G. B. Pergolesija održat će se u Pregradi 16. ožujka, Zagrebu 18. ožujka i Šibeniku 24. ožujka 2018., u organizaciji novoosnovane udruge Vox Artis.