hr | en


​Spektakularnim video spotom Matej Meštrović najavljuje album "Vivaldi 4 godišnj​a​ doba za 3 klavira"

Radi se o albumu Mateja Meštrovića "Vivaldi 4 Seasons for 3 Pianos" koji je ove zime zajedno sa pijanistima Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom snimljen u MSU Zagreb. Album na svjetsko tržište izlazi 11.8. za izdavačku kuću Navona Records iz Amerike u distribuciji NAXOSA. Realizaciju projekta pomogli su Ured za kulturu Grada Zagreba, Yamaha Euro-unit iz Čakovca, MSU Zagreb i tvrtka S.B.S. iz Svete Nedelje.


Tjedan u Lisinskom: od 26. lipnja do 2. srpnja 2017.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 26. lipnja do 2. srpnja 2017.


Prva flauta Bečke filharmonije podučavat će flautiste u Karlovcu!

U organizaciji Petar Ćurić agencije i Gradskog kazališta „Zorin dom“, četvrtu godinu zaredom Karlovac će postati prava mala svjetska flautistička meka, a u sklopu događanja posvećenih proslavi Dana grada, doslovno će ga 'okupirati' brojni flautisti i flautistice iz zemlje i svijeta te njihovi uzori – neki od ponajboljih flautista i flautističkih autoriteta na kugli zemaljskoj! Još samo do kraja tjedna - otvorene su prijave za Hrvatsku flautističku akademiju koja se u Karlovcu održava tradicionalno prvi tjedan u srpnju.


18. Međunarodna ljetna škola gitare u Karlovcu

18. Međunarodna ljetna škola gitare u Karlovcu održat će se od 24. lipnja do 2. srpnja 2017. u Karlovcu.


Lipanjska turneja Zagrebačke filharmonije u Argentini

Turneja Zagrebačke filharmonije u Argentini započinje 22. lipnja i traje do 27. lipnja 2017.godine. Ovo je prvo gostovanje ZF u Argentini kojim će Republika Hrvatska 25. lipnja proslaviti Dan državnosti, a ujedno i obilježiti 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.


Zagreb-Classic!

Koncertom Zbora i Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije danas, u srijedu 21. lipnja s početkom u 20:45, počinje veliki open air festival na Trgu kralja Tomislava - Zagreb Classic!


Nastup Katarine Javore na 4. međunarodnom orguljskom festivalu Orgulje sv. Marka

Drugi koncert u okviru 4. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka održat će hrvatska orguljašica Katarina Javora u srijedu, 21. lipnja 2017. u 19.30 sati u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu.


Koncert orguljaša Christopher Trikilis

U ciklusu "Zvuci orgulja zagrebačke katedrale" u nedjelju 18. lipnja 2017. u 17 sati, nastupit će australski orguljaš Christopher Trikilis. Na programu su i djela hrvatskih autora.


Međunarodna suradnja muzičkih akademija Zagreba i Ljubljane - koncert studentskih kompozicija

U petak 16. lipnja 2017. u 19 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u dvorani "Bersa", održat će se koncert studenata kompozicije iz Zagreba i Ljubljane u izvedbi slovenskog gudačkog kvarteta Dissonance. Isti program bit će izveden dan ranije u Ljubljani.


Završni koncert 63. sezone Zagrebačkih solista

Alfredo Ferre Martinez, pobjednik međunarodnog natjecanja Antonio Janigro, gost je završnog koncerta 63. sezone Zagrebačkih solista koji će se održati u nedjelju, 18. lipnja 2017. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu.