hr | en


Sunset Bulevard u Lisinskom!

Djelo kultnoga statusa, Sunset Boulevard, jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda 50-ih Andrewa Lloyda Webbera bit će izveden na pozornici Dvorane Lisinski u subotu, 21. rujna 2019. u 20 sati.


"Sonus caelestis" u Zagrebačkoj katedrali - koncert Ljerke Očić

U okviru orguljskog festivala „Sonus caelestis“ na orguljama zagrebačke katedrale u nedjelju, 22. rujna 2019. s početkom u 16.45 sati nastupit će proslavljena orguljašica hrvatske i europske glazbene scene prof. dr. art. Ljerka Očić. Na programu su djela H. Scheidemanna, D. Buxtehudea i J. Rheinbergera.


Prvi ovoszonski koncert iz ciklusa Sfumato

Prvi ovosezonski koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato održat će se u utorak 24. rujna u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati. Zbor HRT-a pod ravnanjem šef-dirigenta Tomislava Fačinija izvodi glazbu iznimne harmonijske profinjenosti i melodioznosti suvremene skladateljice Galine Grigorjeve.


Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak Pula 2019. - Histriatria Project

Prvi koncert pulskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak Pula 2019. održat će se u četvrtak 26. rujna 2019. u Zajednici Talijana - Circolo s početkom u 12 sati. Ulaz je slobodan


Klarinetist Bruno Philipp i orguljaš Edmund Andler-Borić u Đakovu i Donjem Miholjcu

U subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna u Đakovu i Donjem Miholjcu nastupit će klarinetist Bruno Philipp i orguljaš Edmund Andler-Borić.


Varaždinske barokne večeri: 20. runa do 1. listopada

Varaždinske barokne večeri počinju u petak, 20. rujna, a ove će godine spojiti baroknu glazbu i vrhunske glazbenike Hrvatske i Švedske, zemlje partnera festivala, uz brojna popratna događanja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.


Kanadske zvijezde na prvom koncertu ciklusa Cantus Ansambla 23. rujna u Laubi!

Koncertom naslovljenim Maple Syrup 23. rujna u zagrebačkoj Laubi počinje novi ciklus Cantus Ansambla! Radi se o prvom od pet koncerata koji će se održati od rujna ove godine pa sve do lipnja iduće godine.


Učenici Glazbene škole u Varaždinu gostovali u izvrsnoj mariborskoj izvedbi kantate Carmina Burana

Nakon što su u subotu oduševili izvedbom Carmine Burane u Varaždinu, učenici Glazbene škole u Varaždinu, mariborskog Konzervatorija za glazbu i balet, članovi zbora Chorus Angelicus, te solisti Ivana Lazar, Armando Puklavec i Danilo Kostevček briljatnu su izvedbu ponovili pred mariborskom publikom u utorak, 17. rujna.


Briljantni poljski pijanist Leszek Moždžer otvara festival Jazz.hr/jesen 2019

Festival Jazz.hr/jesen će biti održan od 17. do 19. listopada ove godine, a najavljujemo bogati program tijekom kojeg ćemo ugostiti vrhunske glazbenike iz cijeloga svijeta. Poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Możdżer otvorit će festival u četvrtak 17. listopada, a koncert će biti održan u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke Akademije u Zagrebu. Publika će na koncertu imati priliku poslušati i gosta iznenađenja.


Cantus Ansambl na prestižnom Venecijanskom bijenalu 3. listopada!

Cantus Ansambl već više od 20 godina surađuje s talijanskim ansamblom Icarus s kojim se umjetnički nadopunjuje, a ta suradnja se nastavlja sjajnim novim projektom. Četvorica glazbenika iz Cantus Ansambla imaju veliku čast nastupiti 3. listopada ove godine na prestižnom Venecijanskom bijenalu!