hr | en


Koncert i promocija CD-a Gudačkog kvarteta Sebastian

Drugi koncert iz ciklusa gudačkog kvarteta Sebastian održat će se u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Na koncertu će biti predstavljen novi CD kvarteta Sebastian Quartetto koji je objavio Croatia Records. Na CD-u se nalaze gudački kvarteti Milka Kelemena, Davorina Kempfa, Stanka Horvata i Frane Paraća.


Rođendan umjetnosti - Hrvatski radio, 17. 1., 20.00 - 24.00

Hrvatski radio ove se godine već trinaesti put uključuje u međunarodnu proslavu "Rođendana umjetnosti" u sklopu projekta skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radijske unije - EURORADIA. Radijsku proslavu kombiniranih prijenosa iz dvadesetak gradova Europe i Sjeverne Amerike možete pratiti na Trećemu programu Hrvatskog radija u srijedu 17. siječnja 2018. od 20.00-24.00. Događaj kojim se iz Zagreba izravno uključujemo u satelitsku "razmjenu zvučnih darova" održava se u dvorani Bersa na Muzičkoj akademiji. Koncert u sklopu 15. međunarodnog udaraljkaškog festivala IPEW /Zagreb-Bjelovar/ u satelitski će se program uključiti u 20.20 sa skladbama Igora Lešnika i Ivane Bilić u udaraljkaškome projektu "Beskraj početka".


Raspisan natječaj “Rudolf i Margita Matz”

Hrvatsko društvo skladatelja dana 16. siječnja 2018. raspisuje NATJEČAJ za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“


22. Međunarodni zborski festival Cro Patria 2018. / Natječaj za nove zborske skladbe

Pozivaju se skladatelji da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na 22. Međunarodnom zborskom festivalu Cro Patria 2018. Prijave se primaju do 31.3.2018. Na natječaj se mogu prijaviti zborske skladbe a cappella za mješoviti, muški, ženski i dječji zbor pisane na bilo kojem jeziku, u trajanju do najviše 5 minuta.


Gala koncert "Zlatni zborovi"

Gala koncert "Zlatni zborovi" održat će se 28. siječnja u KD Vatroslav Lisinski. Riječ je o koncertu pobjednika 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe - Zagreb 2017. Na koncertu će nastupiti tri ansambla i zbor, a povodom obilježavanja 40 godina Susreta zagrebačkih glazbenih amatera, bit će predstavljena i prigodna knjižica.


Natječaj za dodjelu nagrade za životno djelo „Lovro pl. Matačić“ za 2018. godinu

Nagradu za životno djelo „Lovro pl. Matačić“ ustanovilo je Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika 1990. godine kao trajni spomen na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih dirigenata. Od tada se dodjeljuje svake druge godine na koncertu Zagrebačke filharmonije pod nazivom „In memoriam Lovro pl. Matačić“ u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Natječaj počinje u ponedjeljak, 15. siječnja i traje do petka, 2. veljače 2018. godine.


Koncert "Žene u glazbi" u Našicama, Zagrebu i Dubrovniku

U povodu 95. godišnjice smrti Dore Pejačević Udruga "Sve ostalo je glazba" donosi koncerte "Žene u glazbi" u izvedbi Ivane Jelače (glasovir) i Đane Kahriman (violina), popraćene prigodnom izložbom. Koncerti s izložbom održat će se 16. siječnja u Našicama, 19. siječnja s početkom u 19.30 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu te 21. veljače u Dubrovniku. Ulaz na koncerte je slobodan.


Svečani koncert ansambla Schola cantorum Rijeka u Lovranskoj gradskoj kuli

Komorni zbor mladih Schola Cantorum Rijeka održat će u petak, 19. siječnja 2018. svečani koncert u Lovranu u prostorima Lovranske gradske kule. Koncert počinje u 19:00, a ulaz na koncert je slobodan.


Guitarra Viva: Alejandro Córdova

Na drugom koncertu sezone Guitarra Viva, u utorak, 23. siječnja 2018. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu, umjesto najavljenog Srđana Bulata koji nije u mogućnosti nastupiti iz zdravstvenih razloga, predstavit će se sjajni meksički gitarist, Alejandro Córdova. Córdova je dobitnik više od dvadeset nagrada na međunarodnim gitarističkim natjecanjima, među kojima i nedavno osvojena prvua nagrada na natjecanju Francisco Tárrega.


„Copland, Castelnuovo-Tedesco, Dvořak”

Nakon niza sjajnih koncerata ove sezone u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci slijedi prvi simfonijski koncert u 2018. Riječ je o koncertu „Copland, Castelnuovo-Tedesco, Dvořak” u utorak, 16. siječnja, koji po prvi put na riječku koncertnu pozornicu dovodi dvojicu glazbenika svjetskog glasa, a čak dva od tri djela na programu imat će svoju Riječku premijeru.