hr | en


Oda-birano, utorak 21. 11. HR1 U 18.15 - "Tajne glazbalarstva - Mrtva slatko pjevam"

Oda-birano, utorak 21. 11. HR1 U 18.15 Autor: Hrvoje Korbar Urednica: Iva Lovrec Štefanović


Koncert ansambla Projekt Lazarus u kapelici Sv. Andrije

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji poziva Vas na koncert klasične glazbe „Adoramus te“ iz „4. ciklusa koncerata klasične glazbe po svetonedeljskim crkvama i kapelicama“. U nedjelju, 26. studenog 2017. godine u 18:30 sati u kapelici sv. Andrije – župa bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/ nastupit će ansambl Projekt Lazarus.


Večer plesne minijature u Kneževoj palači

Kneževa palača u srijedu, 22. studenog u 20 sati, postaje mjesto susreta i stvaralačkog dijaloga plesača i koreografa okupljenih oko projekta "Večer plesne minijature" koji se četvrtu godinu zaredom održava u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i pod pokroviteljstvom Grada Zadra.


Premijera opere "Moć sudbine" u Splitu

U četvrtak 23. studenog na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split operni će ansambl HNK Split premijerno izvesti operu Giuseppea Verdija Moć sudbine. Kazališni Split pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića i u redateljskom viđenju Dražena Siriščevića po drugi put u svojoj povijesti prihvaća izazov ove zahtjevne partiture „najcjelovitijeg ostvarenja od svih koje nam je Verdi do sada dao, po nadahnuću i bogatoj melodijskoj invenciji, po glazbenoj razradi i orkestraciji“ kako su o djelu pisali suvremenici.


Sinelinea 2017

SINELINEA 2017. - platforma novoga zvuka - predstavlja u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenoga od 21 sat u Galeriji Greta (Zagreb, Ilica 92) devet autorica s različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka. Ulaz je slobodan.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 20. do 26. studenoga 2017.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 20. do 26. studenoga 2017.


Glazbeni poučak - u Umagu i Buzetu - Frano Živković, gitara

U okviru ciklusa Glazbeni poučak u dvoranama Pučkog učilišta u Umagu (u 12.30 sati) i u Buzetu (u 18 sati) koncert će održati mladi gitarist Frano Živković.


Obilježavanje 80. rođendana Željka Brkanovića

Koncertom koji će se održati u petak, 17. studenog 2017. godine, s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavit će se 80. rođendan hrvatskog skladatelja Željka Brkanovića. Tim će povodom Zagrebačka filharmonija izvesti Brkanovićev Mostarski koncert za glasovir i orkestar. Solističku dionicu izvest će istaknuit hrvatski pijanist, Bruno Vlahek.


Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri na susretu kod predsjednice Grabar Kitarović

Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri i Grada Varaždina-ravnatelj VBV-a Davor Bobić, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Raymond Rojnik, organizator VBV-a na Pantovčaku su se susreli s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.


Mužek & Trio u HNK u Varaždinu

U četvrtak, 23. studenoga u 19:30 sati u HNK-u u Varaždinu koncert proslavljenog tenora Tomislava Mužeka uz glazbenu pratnju vrhunskih umjetnika: Miroslava Lesića, Tomislava Modrića i Mladena Kosovca.