hr | en


Bucknell University Choir & Camerata u Splitu

Glazbena mladež Split vam sa zadovoljstvom predstavlja glazbenu poslasticu za ljubitelje zborske glazbe: Bucknell University Choir & Camerata pod ravnanjem dr. Beth Willer - i četvrtak, 25. svibnja 2017. u 20 sati u Katedrali sv. Duje. Koncert je organiziran u okviru međunarodne suradnje Glazbene mladeži Split i Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA.


"Leipzig: Izvor glazbe" - na zagrebačkoj akademiji

U utorak, 23. svibnja 2017. u 18 sati u dvorani Lhotka (3. kat) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod nazivom Leipzig: Izvor glazbe na kojem će nastupiti Arno Bornkamp, saksofoni (Nizozemska) i Ivan Batoš, klavir. Na programu će biti djela Johanna Sebastiana Bacha, Maxa Regera i Erwina Schulhoffa. Ulaz je slobodan.


Promocija u Budimpešti: Najuspješnije predstavljanje Varaždinskih baroknih večeri u inozemstvu

„Promovirali smo Varaždinske barokne večeri širom Europe, ali ova promocija u Budimpešti, najuspješnije je predstavljanje našeg festivala u inozemstvu ikad. Impresioniran sam statusom kojeg Varaždinske barokne večeri imaju u susjednoj nam Mađarskoj i podršku koju smo dobili od mađarske Vlade i brojnih medija“, istaknuo je nakon predstavljanja Varaždinskih baroknih večeri u prestižnoj dvorani Mekovetz u Mađarskoj akademiji umjetnosti ravnatelj VBV-a Davor Bobić.


Predstavljene sezona Dvorane Lisinski i Zagrebačke filharmonije

Na konferenciji za medije održanoj u petak 19. svibnja u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch najavili su novu sezonu.


Koncert Cantus Ansambla u Laubi - flamenko opera De oscura llama M. Sotela

U sklopu vlastitog ciklusa kojeg već drugu sezonu za redom organizira u Laubi. Kući za umjetnost i ljude, Cantus Ansambl će u ponedjeljak, 29. svibnja s početkom u 20 sati, ugostiti španjolskog skladatelja i dirigenta Mauricija Sotela te će tom prigodom izvesti njegovo djelo De oscura llama (Tamni plamen) za flamenko glas, flautu i kontrabas solo te ansambl.


Tjedan u Lisinskom: od 22. do 28. svibnja 2017.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 22. do 28. svibnja 2017. godine.


Završni koncert zadarske koncertne sezone

U ponedjeljak, 22. svibnja, 2017. u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta zaključit će se ovogodišnja sezona ciklusa Zadarskog komornog orkestra. Orkestrom će ravnati mo. veton Marevci, a solisti su Marijan Đuzel, glasovir i Ivan Đuzel, truba.


Muzikološka predavanja u Splitu

Glazbena mladež Split u suradnji s Alumni klubom i Studentskim zborom Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pokreće Ciklus muzikoloških predavanja i koncerata pod nazivom „Musicology – from local to global”.


Zrin Festival

Od 3. do 11. lipnja 2017. održat će se ZRIN festival (Zrin, Hrvatska Kostajnica, Glina, Gore, Hrvatski Čuntić).


Guitarra Viva: Zoran Dukić!

U utorak, 23. svibnja u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu zaključit će se ovogodišnja sezona koncerata ciklusa Guitarra viva. Nastupit će sjajni virtuoz na gitari - Zoran Dukić.