hr | en


Tribina "Europa glasa za kulturu!"

Od 1. do 3. travnja u Zagrebu će boraviti predstavnici European Music Councila - europske mreže nacionalnih i međunarodnih glazbenih organizacija koje obuhvaćaju cjelokupan glazbeni sektor. Tom prigodom, u ponedjeljak, 1. travnja 2019. u 18 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske održat će se tribina pod nazivom "Europa glasa za kulturu".


Oda-birano: "Rezač vrpci" iz produkcije Poljskog radija premijerno na HR1, utorak 26. 03. u 18.15

Ciklus Oda-birano iz finala natjecanja Prix Italia donosi poljsku dokumentarno-glazbenu priču "Rezač vrpci".


Koncert "Synesthetic Project" u zagrebačkom MM centru!

Multimedijski autorski projekt "Synesthetic Project" glazbenice Nike Bauman okupio je nekoliko glazbenika, plesača i vizualnih umjetnika. Koncert će se održati 31. ožujka u MM centru s početkom u 20 sati.


Ciklus Glazbene staze: 10 godina

Ciklus Glazbene staze privodi kraju jubilarnu 10. koncertnu sezonu. Na svečanom završnom koncertu u nedjelju, 7. travnja 2019. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog Ansambl Glazbene staze izvest će nekoliko dragulja iz riznice klasičnog repertoara, ali i djela iz suvremenog repertoara.


Bistrički zvukolik - raspored koncertne sezone

Početak koncertne sezone Bistričkog zvukolika obilježiti će suradnja sa Zagreb Guitar Festivalom koji u sklopu prve europske platforme za klasičnu gitaru Eurostrings u Mariju Bistricu dovodi dva mlada perspektivna gitarista sa svjetske razine – Poljaka Mateusza Kowalskog te Japanca Yukia Saitoa. Koncert će se održati u srijedu, 3. travnja 2019. godine, u Bazilici Majke Božje Bistričke s početkom u 20 sati.


Pijanist Tomislav Damjanović dobitnik Nagrade "Darko Lukić"

52. tribina „Darko Lukić“ završila je izvrsnim recitalom dobitnice Nagrade na prošloj Tribini, violinistice Katarine Kutnar u Maloj dvorani Lisinski, 18. ožujka 2019. Nakon deset natjecateljskih koncerata stručni ocjenjivački sud donio je odluku o nagrađenima ovogodišnje Tribine.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 25. do 31. ožujka 2019.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 25. do 31. ožujka 2019.


Orguljski festival Anabasis - Uz Bachov rođendan

U utorak, 26. ožujka 2019. godine u 19 sati u dvorani Václav Huml Muzičke akademije održat će se 6. koncert Orguljskog festivala Anabasis pod nazivom "Uz Bachov rođendan". Na koncertu će studenti Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu Albe Vidaković izvoditi skladbe Johanna Sebastiana Bacha. Ulaz na koncert je slobodan.


Pasionska baština 2019.

Ovogodišnja dvadeset i osma Pasionska baština održat će se od 6. do 17. travnja 2019. Festival obuhvaća niz zanimljivih sadržaja nadahnutih temom Muke Gospodnje.


Predstavljanje notnog albuma Nene Belana u izdanju Cantusa

U četvrtak, 28. ožujka 2019. u 18 sati u Bistro Yacht Clubu u Opatiji (Zert 1) održat će se promocija notnog albuma Nene Belana u izdanju Cantus d.o.o.