hr | en


Svečano otvorenje 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova - Zbor Slovenske filharmonije

U četvrtak, 24. svibnja 2018. u 20 sati u katedrali sv. Stošije održat će se otvorenje 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova uz gostovanje Zbora Slovenske filharmonije!


"Classic goes jazzy" na Muzičkoj akademiji

Muzicka akademija Sveučilišta u Zagrebu organizira posljednji koncert u ciklusu "Vivat academia" naslovljen Classic goes jazzy. Koncert će se održati u srijedu, 23. svibnja 2018. godine, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije s početkom u 19:30. Na programu će se naći jazz kompozicije nadahnute umjetničkom glazbom, a izvest će ih Jazz orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem Saše Nestorovića.


Šesti koncert iz Ciklusa Lesić u Splitu

Šesti koncert iz Ciklusa Lesić na kojem će nastupiti Vjekoslav Kaštelan, tenor i Ana Lakić, flauta održat će se u četvrtak, 24. svibnja 2018. u 20 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Ulaz je slobodan.


Večer glazbenog romantizma u "Zajcu"

Iznimno uspješan niz simfonijskih koncerata orkestra riječke Opere nastavlja se koncertom „Brahms, Čajkovski“ pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, u četvrtak, 24. svibnja 2018. u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca.


Frankopani u glazbi i gozbi - izložba

Arheološki muzej u Zagrebu i Primorsko-goranska županija pozivaju na promociju projekta "Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana" i otvorenje izložbe "Frankopani u glazbi i gozbi", 24. svibnja 2018. s početkom u 19 sati u Galeriji AMZ.


Tomislav Mužek Wagnerijanac godine

Dobitnik ovogodišnje nagrade "Wagnerijanac godine" Opere HNK u Zagrebu i Udruge Richard Wagner proslavljeni je tenor Tomislav Mužek. Zaslužio ju je ulogom Georga u operi Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pyja. Nagrada mu je dodiljena 19. svibnja u Zagrebu.


Novi video prijenosi na HDS RecordingPlusScore kanalu

HDS RecordingPlusScore kanal bogatiji je za tri nove skladbe hrvatskih skladatelja. Na Youtube kanalu Hrvatskog društva skladatelja moguće je čuti skladbu "Twist" Mladena Tarbuka, "Manie" Berislava Šipuša i "Cvijet šaronski" Olje Jelaske.


Sfumato: "Gdje izvori ne sahnu" uz gosta Nilsa Schweckendieka

Posljednji ovosezonski koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, održat će se u utorak 29. svibnja u Crkvi sv. Katarine u Zagrebu u 20 sati.


Orguljaški koncert Dubravka Ćepulića Polgara na Jordanovcu

U nedjelju, 27. svibnja u 19.30 sati u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu, održat će se koncert orguljaša Dubravka Ćepulića Polgara. Na programu su djela Bacha, Božanića, Buxtehudea, Dugana, Francka, Viernea te samog izvođača. Ulaz je besplatan.


SevdahLab na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

SevdahLab - predavanje i radionica koju će Damir Imamović održati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 23.-24. svibnja 2018.