hr | en


U Zagrebu održan Svjetski kongres saksofonista, uz 1500 sudionika i bogati program s preko 400 nastupa i koncerata

Na Svjetskom kongresu saksofonista, uglednoj glazbenoj manifestaciji koja se održava gotovo pedeset godina, prošlog je tjedna u Zagrebu boravilo 1.500 saksofonista iz cijelog svijeta. Tijekom pet dana kongresa, od 10. do 14.srpnja, održano je više od 400 koncerata na različitim lokacijama, a svoje bravurozne izvedbe Zagrebu su darovali i brojna slavna svjetska imena glazbe i saksofona.


"Usnulom statuom" otvorene 43. osorske glazbene večeri

Praizvedbom djela "Usnula statua" ("La Statua dormente") akademika Frane Paraća i izvedbom Njemačkog rekvijema Johannesa Brahmsa, u nedjelju 15. srpnja u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osoru otvorene su 43. osorske glazbene večeri.


Tjedan na Bundeku

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Pridružite nam se stoga na omiljenome zgrebačkom jezeru - osvježite ljeto koncertima na Bundeku!


Gitarastra - 27 godina Međunarodne ljetne škole gitare na Hvaru

I ove je godine Stari Grad domaćin Međunarodne ljetne škole gitare, najobuhvatnije ljetne edukativno–koncertne manifestacije koja se odvija u periodu od 8. do 20. srpnja 2018.


Festival Orgulje Zagrebačke katedrale 2018.

Od 19. srpnja do 20. rujna održat će se 9. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale.


Međunarodna smotra folklora

Međunarodna smotra folklora, najuglednija manifestacija tzv. izvornog folklora u Hrvatskoj - koja ima za cilj afirmaciju vrijednosti nacionalne kulture koje čine zavičajno plesno, glazbeno, jezično i običajno izražavanje uz tradicijsko rukotvorstvo i umijeća, kao i vrijednosti kultura širom svijeta - održat će 52. put u Zagrebu od 18. do 22. srpnja 2018.


Otvorenje 8. međunarodnog festivala klasične glazbe u Novom Vinodolskom

Otvorenje 8. međunarodnog festivala klasične glazbe u Novom Vinodolskom održati će se u ponedjeljak 16. srpnja u 21.00, u crkvi Sv. Filipa i Jakova. Nastupiti će Češki komorni orkestar Praški virtuozi pod umjetničkim vodstvom Oldřicha Vlčeka sa solistom Miroslavom Ambrošom. Na programu su djela J. Suka, F. Mendelsohna, A. Dvoržaka, A. Vivaldija i A. Bazzinija. Festival će trajati do 13. kolovoza.


Odabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Prosudbena komisija 15. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom):


Na 58. Glazbenim večerima u Sv. Donatu - renesansna glazba uz ansambl Marco Polo!

Koncert ansambla za renesansu glazbu Marco Polo predviđen za četvrtak 12.7. održat će se u subotu, 14.7. s početkom u 21 sat u klaustru Sv. Frane!


Ljetna pozornica Bundek!

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog četvrtka 12.7. počinju programi Ljetne pozornice Bundek!