hr | en


5. međunarodni orguljski festival Orgulje sv. Marka - Hvalimira Bledšnajder

Peti koncert u sklopu 5. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka održat će orguljašica zagrebačke katedrale Hvalimira Bledšnajder u srijedu, 19. rujna 2018. u 19:30 sati


"Grand duo" u Glazbenom salonu Arheološkog muzeja u Zagrebu

Glazbeni salon Arheološkog muzeja (Zagreb, trg Nikole Šubića Zrinskog 19) poziva na koncert koji će se održati u petak, 21. rujna s početkom u 20 sati. Nastupa „Grand Duo“ - Hrvoje Jugović i Michael Tsalka, klavir četveroručno.


Natječaj za Nagradu Stjepan Šulek 2018. za izvedbu skladbe za violinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu nagrade za 2018. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Pravo sudjelovanja imaju kandidati - violinisti rođeni poslije 1986. godine. Rok za prijavu je 15. studenoga 2018.


Sergej Rahmanjinov za početak nove sezone ciklusa Sfumato

Prvi ovosezonski koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, u utorak 25. rujna u Hrvatski glazbeni zavod u 20 sati, donosi izvedbu Liturgije sv. Ivana Zlatoustog Sergeja Rahmanjinova pod ravnanjem mo Tomislava Fačinija. Koncertom se svečano otvara nova koncertna sezona ansambala Hrvatske radiotelevizije.


Nota mog života - Zlatko Stahuljak

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu “Nota mog života” solo violista, pedagoga, glazbenog pisca i organizatora Zlatka Stahuljaka koja će se održati u četvrtak, 20. rujna 2018., s početkom u 18 sati u dvvorani Hrvatskog društva skladatelja.


Cantus Ansambl svira Debussyja

Koncert Cantus Ansambla koji će se održati u nedjelju 23. rujna 2018. u 20 sati u Laubi (Prilaz baruna Filipovića 23A, Zagreb) posvećen je Claudeu Debbussyju povodom 100. obljetnice smrti.


Glazbeni poučak - Rovinj, četvrti koncert

Četvrti koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak, održati će se u srijedu 19. rujna 2018. g. MMC-u Rovinj s početkom u 18 sati.


43. samoborska glazbena jesen

Nove glazbene užitke nudi 43. izdanje Samoborske glazbene jeseni od 22. do 30. rujna. Festival će ugostiti vrhunske glazbenike iz Hrvatske i inozemstva koji će svoje umijeće potvrditi kroz niz iznimnih suradnji.


Koncert "Debussy - 100"

"Debussy - 100" naziv je koncerta koji će se održati u nedjelju, 23. rujna 2018. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Koncert donosi prvu integralnu kronološku izvedbu glasovirske komorne glazbe Claudea Debussyja u Hrvatskoj, povodom 100. obljetnice skladateljeve smrti. Sudjeluju Latica Anić, violončelo, Marco Graziani, violina, Bruno Philipp, klarinet i Krešimir Starčević, glasovir.


Poziv Jazz orkestra HRT-a za prijavu novih skladbi

Poziv za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Rok predaje radova je do 31. siječnja 2019.