hr | en


24. Festival Orgulje Heferer

Od 22. srpnja do 22. prosinca traje 24. izdanje Festivala Orgulje Heferer koje ove godine broji 39 vrhunskih koncerata, većinom u sakralnim prostorima diljem Hrvatske, te u Muzeju Mimara i Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu


Duo Gitaramezzo na Creskim kulturnim večerima

U četvrtak, 10. kolovoza 2017. u 21 sat u Atriju Franjevačkog samostana, u okviru Creskih kulturnih večeri nastup će Duo Gitaramezzo u sastavu Nataša Antoniazzo i Viktor Vidović.


Zatvaranje 57. Glazbeni večeri u Donatu

Završnica ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri u Sv. Donatu, u četvrtak, 10. kolovoza 2017., pripala je ansamblu Synergia6.


Poziv na međunarodni znanstveno-stručni skup: „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“

Međunarodni znanstveno-stručni skup: „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“ održat će se u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog sabora kulture dana 11. studenoga 2017.


HDS RecordingPlusScore - novi prijenosi

HDS RecordingPlusScore - novi prijenosi djela hrvatskih skladatelja na Youtube kanalu


Javni poziv za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisuje JAVNI POZIV za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima.


Međunardni uspjeh Karla Ivančića na pijanističkom natjecanju u Poljskoj

Na 2. međunarodnom pijanističkom natjecanju Krystian Tkaczewski održanom od 25. do 28. srpnja 2017. u Busko-Zdróju, Poljska, hrvatski pijanist Karlo Ivančić plasirao se među 6 najboljih te u finalnoj etapi osvojio 1. nagradu.


Ljetno izdanje Dvorišta!

Četvrtu godinu zaredom - ljetno izdanje omiljene zagrebačke manifestacije ponovno je pred nama! Od ovog petka 14. srpnja zakačite se za - Dvorišta! 10 nezaboravnih dana očekuje nas od 14. do 23. srpnja na 7 biranih lokacija Gornjega grada - svakoga dana od 18 do 24 sata.


42. Osorske glazbene večeri

Nastupom Zagrebačkog kvarteta te kvarteta Papandopulo u nedjelju, 16. srpnja, bit će otvorene 42. Osorske glazbene večeri, koje će trajati do 19. kolovoza. Ovaj nacionalni glazbeni festival, koji se od 1976. održava u malenom Osoru, stanovnicima Cresa i Lošinja, kao i njihovim brojnim gostima, donosi petnaest koncerata i četiri nastupa dvaju studentskih ansambala. Koncert otvorenja može se pratiti i u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija.


Art Novi - 7. međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski

U periodu od 17. srpnja do 8. kolovoza održati će se 7. međunarodni festival klasične glazbe u Novom Vinodolskom. Festival organizira Umjetnička organizacija Art Novi, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Vinodolskog i u suradnji sa Turističkom zajednicom Novog Vinodolskog.