hr | en


Novi CD Lorenzo i Simione (Anđelko i Martin Krpan, violine)

Croatia Records objavila je novi CD violinista Anđelka i Martina Krpana s djelima hrvatskih skladatelja za dvije violine. Naslov CD-a je "Lorenzo i Simione" prema imenima koje je violinama koje sviraju otac i sin dao njihov graditelj Jan Bursik. CD sadrži izrazito atraktivne, iako najvećim dijelom nepoznate i do sada nesnimljene skladbe pisane za ovaj neobičan sastav.


Novi CD Viktora Vidovića - "Bach & Chopin"

Viktor Vidović, gitaristički virtuoz i višestruki dobitnik nagrade Porin iza sebe ima objavljenih deset nosača zvuka i jedan DVD. “Bach & Chopin” njegov je najnoviji studijski album na kojem viruoznim umijećem sviranja gitare interpretira suite za violončelo i lutnju Johanna Sebastiana Bacha i djela Frédérica Chopina. Izdanje je objavila Croatia Records.


Gostovanje orguljašice Katarine Javore u Bordeauxu

U utorak, 20. studenoga 2018. u 20.30 u crkvi Notre-Dame de Talence u Bordeauxu gostovat će mlada hrvatska orguljašica Katarina Javora. Na programu su djela J. S. Bacha, M. Duruflea, J. B. Robina i A. Klobučara.


Muzički informativni centar KDVL na Interliberu

Muzički informativni centar Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dio svog nakladničkog opusa predstavlja i na ovogodišnjem, 41. izdanju Interlibera (13. - 18. studenoga 2018.).


Oda-birano: Potjera za fugom iz serijala "Slušateljska služba" BBC-ja - ekskluzivno 13. 11. na HR1 u 18.15

U ciklusu Oda-birano ekskluzivno predstavljamo "Listening Service", ciklus iz BBC-jeve produkcije. Karizmatični voditelj Tom Service u nizu emisija namjerno višeznačnoga naslova – koji može biti i "Slušateljska služba" i "Slušajući Servicea" – odabrane teme oprimjeruje ulomcima različitih i raznolikih vrsta glazbe.


Festival Diapason

Od 15. do 17. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se Festival Diapason. Festival obuhvaća tri vrlo zanimljiva programa komorne glazbe u izvedbi vrsnih hrvatskih umjetnika.


Otvoren natječaj “Tradicional”

Hrvatsko društvo skladatelja dana 12. studenog 2018. raspisuje NATJEČAJ za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu


"Golubica vukovarska" - Tamburaški orkestar HRT-a u spomen na žrtvu grada Vukovara

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz ciklusa U ozračju tambure, kojim će se obilježiti Dan sjećanja na žrvu Vukovara, održat će se u nedjelju 18. studenog u studiju Zvonimir Bajsić (HRT), u 20 sati.


Glazbeni Knap na Pešćenici - koncert Duo EmmaLee

Drugi koncert nove sezone koncertnog ciklusa Glazbeni Knap, Centra kulture na Peščenici održat će se u petak, 16. studenoga 2018. u 19 sati. Nastupa Duo EmmaLee - flautistica Lidija Ljubičić i gitaristica Ema Stein. Ulaz je slobodan.


Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak u Puli. – Noel Šuran

U četvrtak 15. studenoga 2018. održat će se treći i posljednji koncert ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak Pula u Dvorani Kina Valli u 12.30 sati. Nastupa: Noel Šuran, istarska glazbala.